fbpx
Women

Versterking uit Ijsland voor OH Leuven Women

Dilja Yr Zomers (21) komt over van het Zweedse NorrKöping. De Ijslandse winger tekent voor twee seizoenen bij OH Leuven Women.

Net als Jon Thorsteinsson bij de ploeg van Marc Brys heeft ook OH Leuven Women nu een Ijslandse speelster in huis. Zomers begon haar voetbalcarrière in Ijsland bij FH, ze speelde in eigen land ook nog voor Stjarnan en Valur. In februari 2021 transfereerde ze naar het Zweedse BK Häcken. In de zomer van 2022 werd ze uitgeleend aan Norrköping dat haar later definitief overnam. Ze won de Ijslandse beker in 2021 en de Zweedse beker in datzelfde jaar. Zomers is ook international voor de Ijslandse nationale ploeg en won in 2023 nog de Pinatar Cup.

Coach Jimmy Coenraets is blij met de versterking. “Met Dilja bevestigen we een deel van onze filosofie, jonge speelsters een krachtige omgeving aanbieden om beter te worden. Het is een type speelster dat we tot nu toe nog niet in onze kern hadden, een krachtige winger met een zeer goede voorzet. Een fysisch imposante speelster met veel offensieve drang. Dilja is van nature communicatief, dat bleek in onze gesprekken waar ze voor zichzelf kon aangeven wat ze wilt en waar ze naar toe wilt. We zijn blij dat we haar hebben kunnen overtuigen van onze werking als deel van haar persoonlijk traject en komen hierdoor bijna tot een volledige kern die veel verschillende profielen bevat.”

Zomers kijkt uit naar haar start in Leuven: “Ik heb een goed gevoel bij deze club. Ik wil graag een volgende stap zetten in mijn ontwikkeling als speelster en ik had het gevoel dat ik deze het best bij OH Leuven kon zetten. Ik was van bij het eerste gesprek echt onder de indruk van de werking en de toekomstplannen. Ik heb al een heel pak ervaring als professionele speelster, ook al ben ik nog jong. Die ervaring wil ik ook aan de groep bijbrengen, naast het verder ontwikkelen van mezelf. Ik ben heel enthousiast!”

Koop je abonnement