fbpx
A-Team

Verschuivingen in de sportieve staf A-kern

Vorige week werd onze nieuwe hoofdcoach Oscar Garcia voorgesteld. Vandaag vervoegde ook een nieuwe assistent-trainer de sportieve staf. Manel Exposito komt over van Udinese en tekent tot 2026 bij OH Leuven.

Manel Exposito is een ex-profvoetballer die de Jupiler Pro League goed kent. Exposito eindigde zijn voetbalcarrière bij KAS Eupen en nadien was hij tussen 2015 en 2021 ook zes jaar assistent-trainer bij de club uit de Oostkantons. Sinds juli 2021 was de Spaanse trainer aan de slag bij Udinese Calcio, een club uit de Italiaanse Serie A.

De samenwerking met Joachim Mununga wordt stopgezet. Mununga kwam in augustus 2017 aan bij OH Leuven, waar hij de U19 onder zijn hoede had. In oktober 2018 maakte de ex-profvoetballer de overstap naar de sportieve staf van de A-kern. Mununga zat in totaal 180 wedstrijden op de bank bij OH Leuven. De club wenst Mununga uitdrukkelijk te bedanken voor alles wat hij de afgelopen jaren heeft betekend. Veel succes in de toekomst, Jo!

Ook performance coach Roel Tambeur verlaat onze club. Tambeur ruilde vorige seizoen KRC Genk voor OH Leuven. De performance coach gaat nu in dezelfde functie aan de slag bij Shaktar Donetsk, waarmee hij van de Champions League zal mogen proeven. We bedanken hem voor de fysieke ontwikkeling van onze A-kern spelers het afgelopen seizoen.

Ten slotte gaat ook Zurab Amirian een buitenlands avontuur aan. Amirian doorliep bijna alle jeugdcategorieën als trainer en was de afgelopen wedstrijden ook assistent coach ad-interim bij de A-ploeg. Zurab Amirian maakt de overstap naar de Schotse club Rangers FC, waar hij Head of Academy Football wordt. Bedankt voor alles en veel succes heren!

Koop je abonnement