fbpx
A-Team

Verdiende 3-1-zege tegen Standard

OH Leuven heeft zondagnamiddag zijn derde thuiszege op rij geboekt in de Europe Play-offs. In de tweede helft bogen we een achterstand nog helemaal om met knappe doelpunten van Maziz, Nsingi en Thorsteinsson.

Oscar Garcia voerde drie wijzigingen door. Ricca, Suphanat en Prévot stonden in de basiself. Bij Standard kwamen Canak en Fossey in de ploeg voor Sowah en Djenepo. Casper De Norre gaf de aftrap, terwijl Maertens werd gehuldigd voor zijn 200ste wedstrijd bij onze club.

We begonnen gretig aan de partij. Dat leverde in het openingskwartier al een grote kans op. Sagrado bracht vanaf links voor en Suphanat dwong Epolo tot een goede redding. Ook Maertens kreeg in de herneming het leer niet over de doellijn.

Halfweg de eerste periode waren beide heren weer betrokken bij een goede aanval. Suphanat legde goed opzij voor Maertens. Het schot van onze kapitein ging echter hoog over. Even later kopte Suphanat net naast.

In minuut 44 kregen we het deksel op de neus. We kregen de bal achteraan niet goed weg en Yeboah bracht Standard tegen de gang van het spel in op voorsprong. We reageerden nog met een acrobatische poging van Schrijvers, maar Epolo duwde over, waardoor we met een 0-1-achterstand naar de kleedkamers moesten.

Orde op zaken gesteld na de rust

We begonnen uitstekend aan de tweede helft en hingen al snel de bordjes in evenwicht. Maziz krulde een vrije trap heerlijk over de muur en voorbij Epolo in doel. Daarna bleven nieuwe doelpogingen even uit. Op het uur toch nog eens opschudding. Suphanat bracht scherp voor, Maertens dook goed op aan de eerste paal, maar de bal werd in hoekschop verwerkt. Op die hoekschop kon Akimoto vrijstaand aan de tweede afwerken. Epolo pakte echter uit met een sterke redding.

Garcia besloot twee frisse krachten te brengen. Ons spitsenduo Maertens en Suphanat ging naar de kant voor Nsingi en Thorsteinsson. Vlak voor het Leuvens kwartiertje vonden onze invallers elkaar prima. Thorsteinsson bediende Nsingi, die nog heel wat werk voor de boeg had, maar uitpakte met een geweldig afstandsschot. Iets wat hij eerder dit seizoen ook al met succes deed.

Vlak na de 2-1 kwam Dom Maziz vervangen. In minuut 82 deed Garcia zijn laatste wissels. Misao en Pletinckx kwamen het veld op voor Sagrado en Banzuzi. Op aangeven van Nsingi leek Dom in de toegevoegde tijd de kroon op het werk te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor hands. Niet getreurd, want geen minuut later vond Nsingi zijn maatje voorin Thorsteinsson en die liet Epolo kansloos met een heerlijk lobje. De VAR keek er even naar, maar deze keer ging de 3-1 wel door en het was meteen ook de eindstand.

“Geweldige prestatie”

“We hebben een geweldige prestatie neergezet”, zegt doelpuntenmaker Nachon Nsingi. “We zijn er 100 procent voor gegaan en dan weten we dat we thuis moeilijk te kloppen zijn.”

Schrijvers noemde het een verdiende overwinning. “Het was teleurstellend dat we met een achterstand de rust indoken. Gelukkig konden we dat na de pauze herstellen. Overal op het veld waren we de betere ploeg.”