A-Team

Verdiend gelijkspel tegen Anderlecht

OH Leuven speelde zaterdagavond een meer dan degelijke wedstrijd in eigen huis tegen Anderlecht. Doelpunten vielen er aan beide kanten niet en de puntendeling was dan ook terecht te noemen.

Coach Brys voerde twee wijzigingen door. Keita en Chakla vervingen de geschorste Malinov en de op de bank beginnende Patris. Bij Anderlecht bracht coach Kompany dezelfde elf als een week eerder aan de aftrap. Voor de start van de wedstrijd werd Bart Swings voor zijn gouden medaille op de Olympische Winterspelen in de bloemetjes gezet.

Onze jongens begonnen zeer goed. Maertens kwam na twee minuten alleen voor Van Crombrugge, maar raakte niet voorbij de doelman van Anderlecht.

Onze start was furieus. Drie minuten na de kans van Maertens kon Özkacar na een hoekschop koppen. Opnieuw stond Van Crombrugge in de weg. Anderlecht reageerde meteen met een goed afstandsschot van Gomez dat tegen de paal ging.

Iets na het kwartier werd de wedstrijd een tijdje onderbroken omdat er supporter in de tribune werd gereanimeerd. We willen alle medische instanties bedanken voor de snelle hulp en wensen de persoon in kwestie een spoedig herstel toe.

Vlak na de herneming raakte een voorzet van Gomez niet goed weg en mikte Refaelov uiteindelijk over. Aan de overkant krulde Mercier naast. Nog voor de rust werd een doelpunt van Verschaeren terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Bij het begin van de tweede helft besloot Maertens tweemaal over. Runarsson zag een plaatsbal van Zirkzee naast vliegen. We bleven het goed doen. De Norre sneed naar binnen en dwong met een harde knal Van Crombrugge tot een moeilijke redding.

In minuut 68 kwamen we goed weg toen Kouamé van dichtbij hoog over knalde. In de slotfase gingen onze jongens vol op zoek naar de winnende treffer, maar telkens viel de bal net niet goed. Murillo liep nog tegen een tweede gele kaart aan. Alweer geen nederlaag tegen Anderlecht.

“Er was veel animo langs beide kanten”, zegt coach Marc Brys. “Beide ploegen hadden goede en minder goede momenten. De doelpunten bleven achterwege. Wij hadden zeven heel goede kansen en zij hadden ook een aantal goede momenten. Jammer dat we deze wedstrijd niet winnen.”

“Gevoelsmatig zijn wij niet echt tevreden met het punt. Zeker op het einde van de wedstrijd waren er na de rode kaart nog wat mogelijkheden voor ons. Er zat meer in, maar ik denk dat mijn collega dat ook gaat zeggen. Er is dus wel wat ontgoocheling.”

“We begonnen heel sterk. Na de jammerlijke gebeurtenis in de tribune was de schwung even weg bij ons. Dat we alweer niet verliezen van Anderlecht? Anderlecht heeft een mooi elftal. Mooi dat we goed weerwerk wisten te bieden zodanig dat ik zelf ontgoocheld ben met dat punt. Het is een goede wedstrijd geweest voor beide partijen”, besluit Brys.

Koop je abonnement