fbpx
A-Team

Verdiend 1-1-gelijkspel tegen Antwerp

OH Leuven heeft de rug gerecht na de mindere competitiestart. Tegen landskampioen Antwerp haalden we vrijdagavond een achterstand op. Het was Richie Sagrado die met zijn tweede doelpunt van het seizoen de bordjes in evenwicht hing.

Coach Marc Brys zette nieuwkomer Prévot meteen tussen de palen. Verder kwamen Vlietinck en Sagrado in de ploeg voor Kiyine en Miguel. Bij Antwerp koos coach Van Bommel voor dezelfde elf dat vorige week met 6-0 won van KV Kortrijk, Keita begon op de bank.

Beide ploegen gaven elkaar in het wedstrijdbegin geen duimbreedte toe. Op het kwartier kregen we een driedubbele kans. Opoku (x2) en Schrijvers zagen hun pogingen geblokt worden. Niet veel later kreeg Mendyl veel ruimte, maar ook hem lukte het niet om goed uit te halen.

We bleven komen en zo moest bezoekende doelman Butez na negentien minuten een eerste keer in actie schieten. Dom kopte een vrije trap van Schrijvers goed richting doel, maar Butez pakte al bij al eenvoudig.

Ook na de drinkpauze bleven we goed in de wedstrijd zitten. Een zeldzame kans voor Antwerp was echter genoeg om de score te openen. Janssen schoot overhoeks het openingsdoelpunt binnen. Vermeeren probeerde het nog voor de bezoekers en Schrijvers zorgde voor dreiging met een goede vrije trap, maar we gingen rusten met een 0-1-achterstand.

Geen strafschop tegen, wel gelijkmaker

Opschudding al vroeg in de tweede helft. Na een duel met Pletinckx ging Avila makkelijk liggen. Scheidsrechter Visser wees naar de stip, maar na het bekijken van de beelden oordeelde hij daar anders over. Geen strafschop en aan de overkant zette Opoku en Banzuzi een goede aanval op. Via Alderweireld ging het leer in hoekschop, maar die leverde niets op.

Op het uur mocht een andere nieuwkomer debuteren. Braut Brunes kwam de geblesseerde Opoku vervangen. Na een kans voor Kerk reageerden we met een kans voor Dom.  Thorsteinsson gaf de bal goed mee, Dom trapte, maar De Laet zat er nog net tussen.

Bij Antwerp mocht Keita tijdens de drinkpauze invallen. Ook coach Brys voerde nog vervangingen door: Maertens en N’Dri viel in voor Banzuzi en Thorsteinsson. Meteen volgde een goede poging van Braut Brunes. Zijn krul met links ging maar net naast de kooi van Butez.

N’Dri kon bijna profiteren van een misverstand tussen Butez en De Laet. Antwerp had het moeilijk met onze hoge druk. Dat leverde een hoekschop op. Vlietinck bracht prima voor en Sagrado buffelde de terechte gelijkmaker binnen. Even later liet Braut Brunes het tijdens een tegenaanval na om N’Dri af te zonderen. Mendyl liep nog tegen zijn tweede gele kaart aan. De 1-1 bleef wel op het bord.

Brys: "Gevoelsmatig voor de groep een hele stap"

“Een punt lijkt niet veel, maar als je dat verdiend kan binnenhalen tegen de landskampioen en de winnaar van de Supercup en de beker dan heeft dat een zekere waarde”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Zeker na de magere oogst die we haalden uit de eerste drie wedstrijden.”

“Het is maar een puntje, maar het is wel gevoelsmatig voor de groep een hele stap. Iedereen heeft meer dan goed gewerkt. Heel collectief, heel solide elkaar gedepanneerd wanneer het moest.”

Over de rode kaart van Mendyl was Brys niet te spreken. “Mendyl kreeg geel omdat hij zei dat het helemaal geen strafschop was. Achteraf bleek dat het geen strafschop was en dus heeft Mendyl gewoon zijn recht laten gelden. Waarom wordt hij dan met een rode kaart naar huis gestuurd?”

“Het is fijn om deze groep te zien strijden naar een resultaat. We moeten ons nog versterken en moeten nu niet blind en euforisch gaan worden, maar dit is wel een wedstrijd waar we op kunnen terugvallen. Van daaruit moeten proberen onze eigenheid, etiquette, identiteit en DNA van voordien terug op te pikken”, besluit Brys.

Koop je abonnement