A-Team

Verdedigende versterking voor OH Leuven

Hamza Mendyl (24) is de volgende verdedigende inkomende transfer voor OH Leuven. Mendyl is een linksachter die overkomt van het Duitse Schalke 04. Hij tekent een overeenkomst voor drie seizoenen.

Hamza kwam 20 wedstrijden uit voor de Marokkaanse nationale ploeg en heeft ook Ivoriaanse roots. Hij begon te voetballen in Marokko vooraleer hij in 2016 opgepikt werd door het Franse LOSC Lille. In Rijsel kwam hij in de befaamde academie terecht waar hij zich via Lille B  opwerkte tot de eerste ploeg. Hij speelde er 31 wedstrijden in de Ligue 1 alvorens in 2018 getransfereerd te worden naar de Duitse topclub Schalke 04.  Hamza kwam 21 keer voor de ploeg uit het Roergebied uit, waarvan 6 keer in de UEFA Champions League. Vervolgens werd hij uitgeleend aan het Franse Dijon en Gaziantepspor waar hij afgelopen seizoen 22 wedstrijden speelde voor de Turkse topklasser.

“Hamza Mendyl is een groot talent met ervaring in grote competities en op internationaal niveau en als international voor zijn land. Hij is een snelle en wendbare linksachter die sterk is in de opbouw,” aldus een opgetogen coach Marc Brys.

Koop je abonnement