fbpx
U23

U23: 2-1-nederlaag tegen St.Eloois-Winkel

Op bezoek bij St.Eloois-Winkel verloor OH Leuven U23 met 2-1. Ex-OH Leuven-speler Jérémy Perbet maakte beide doelpunten voor de thuisploeg. De gelijkmaker van onze Franck Idumbo net na de rust kreeg geen vervolg.

“Een nipte en geen verdiende nederlaag”, stelt coach Sascha Kotysch. “We stonden met het veruit jongste team van de hele competitie tussen de lijnen en dat tegen misschien wel het oudste team. Onze gemiddelde leeftijd was 18,8 jaar. Er speelden zeven jongens mee die nog voor de U18 kunnen uitkomen.”

Al snel slikten we een doelpunt. “Ik moet zeggen dat we goed begonnen en moesten zelfs al 0-1 voorstaan. Onze restverdediging op een hoekschop voor ons was niet goed. We compenseerden en gaven een ingooi weg, maar stonden niet snel genoeg in positie. Zij speelden dat heel volwassen uit en maakten er via Jérémy Perbet 1-0 van.”

“Wij namen dan de totale controle over, gaven niet veel weg en hadden zelf wat kansen. Het ontbrak ons aan wat dreiging. Meteen na de rust maakten we een goede goal.”

“Een nederlaag die we niet hadden moeten incasseren”

De eerste minuten na de 1-1 hadden we het even moeilijk. “Een klein kwartiertje, maar zonder echt kansen weg te geven. Daarna namen we de controle wat terug. Na een tegenaanval wisten ze te scoren op een voorzet die in de rug gespeeld werd. We waren niet aandachtig genoeg.”

“Een nederlaag die we niet hadden moeten incasseren. Zij spelen al heel het seizoen heel gedisciplineerd en verdedigend, waarmee ze het de tegenstander telkens moeilijk maakt. Je ziet dat we competitief zijn, maar dat we de uitslagen nog niet naar ons toe kunnen trekken. Ons spel tot aan de zestien was goed. Het was interessant om te zien hoe de jongens ermee omgingen. Positief dat we hen deze context kunnen geven.”

Een lijn die we de komende wedstrijden zullen doortrekken. “We hebben de luxe dat er geen zakker is dit seizoen en het zou dan slecht zijn om de jonge gasten dan niet hun kans te geven. Zo brengen we hen met het oog op volgend seizoen al op een hoger niveau. We gaan hen de komende weken dus zoveel mogelijk minuten geven, maar cadeau gaan ze ze niet krijgen. Ze moeten ze verdienen. Daar ben ik tot dusver vrij gecharmeerd over”, besluit Kotysch die zondag met zijn team Thes Sport over de vloer krijgt.

Doelpunten: 2′ Perbet (1-0), 46′ Idumbo (1-1), 74′ Perbet (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Van Bost, Parmentier, Sturbaut (86′ Sadzoute), Lausberg, Hassouan (72′ Deconinck), Idumbo, Mboko, Heremans, Bulut (86′ Kam), Opoku.

Koop je abonnement