U23

U23: 2-0-nederlaag in Hoogstraten

OH Leuven U23 heeft geen vervolg weten te breien aan zijn goede start van 2024. Zaterdagavond gingen onze jongens op bezoek bij Hoogstraten met 2-0 onderuit.

“Hoogstraten is een moeilijke ploeg om tegen te spelen en ook wel een beetje de verrassing in onze reeks”, zegt coach Sascha Kotysch. “We vatten de wedstrijd goed aan en speelden in de eerste helft degelijk mee. De zaken die we wilden terugzien, waren aanwezig. We gaven niet veel weg, maar creëerden zelf ook niet veel.”

Na de evenwichtige eerste periode begonnen we niet goed aan de tweede helft. “We wilden graag hetzelfde brengen mits enkele kleine aanpassingen om meer ruimtes te creëren. Na de pauze zijn we een beetje gepakt geweest op de volwassenheid en de power van hen.”

“De 1-0 slikten we op een stilstaande fase. We verdedigden niet goed op die hoekschop. Achterkomen in zo’n wedstrijd maakt dat het moeilijk wordt. We wilden voetballend de oplossingen zoeken, wat niet altijd makkelijk was omdat het veld niet in perfecte staat was.”

“De derby leeft binnen de club”

Ondanks de achterstand bleven onze jongens knokken. “We zijn blijven gaan tot het einde. We gingen meer risico’s nemen om gelijk te kunnen maken. Zij maakten na een individuele actie een mooie tweede goal. Dan was de wedstrijd gespeeld.”

Zondag volgt met de komst van KVK Tienen een derby in eigen huis. “Onze ogen zijn inderdaad gericht op de volgende wedstrijd. Altijd mooi om een derby te kunnen spelen en die leeft echt wel binnen de club.”

“We spelen in het King Power at Den Dreef stadion en ik vernam dat het op ROBtv live uitgezonden wordt. Leuk en spannend voor de jongens om zich eens te tonen aan een iets groter publiek. We gaan er alles aan doen om de drie punten in Leuven te houden.”

Doelpunten: 49′ Havermans (1-0), 70′ Struyf (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Breugelmans, Van Bost, Sadzoute, Shkurti, Lausberg, Hassouan, Idumbo, Mboko (64′ Agyapong), Van De Ven, Deconinck (72′ Smet).

Koop je abonnement