fbpx

U23: 1-1-gelijkspel tegen Antwerp

OH Leuven U23 raakte in zijn voorlaatste wedstrijd in 2022 niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Antwerp FC B. Beide doelpunten vielen na halfweg de tweede helft.

Onze jongens wilden graag een vervolg breien aan de 1-2-zege van een week eerder op bezoek bij Mandel United, maar wisten dat het zondagnamiddag – in het King Power at Den Dreef Stadion – geen makkelijke klus zou worden tegen Antwerp FC B.

Het was lang wachten op doelpunten. Twintig minuten voor affluiten bracht Amal de bezoekers op voorsprong, maar die bleef niet lang op het scorebord staan. Twee minuten later verlengde Smet een vrije trap van Gilis mooi in doel. Verder kwamen beide ploegen niet meer en moesten zo tevreden zijn met een puntendeling.

Doelpunten: 70′ Amal (0-1), 72′ Smet (1-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ramos, Schingtienne, Breugelmans, Gilis, Buksa, Shkurti (45′ Acquah), Smet, Juste, Zimmerman, Idumbo (68′ Tahara).

Vanhemel: "Terechte uitslag"

“We konden geen aanspraak maken op meer”, luidt de analyse van de coach Eddy Vanhemel. “Antwerp speelde het voetbal dat onze jongens wat minder ligt. Al bij al denk ik wel dat wij qua organisatie daar goed mee om zijn gegaan, maar we hebben niet ons spel kunnen spelen zoals we in andere wedstrijden gedaan hebben.”

“Het is dan wel belangrijk dat je in zulke wedstrijden ook dat resultaat kan neerzetten. Dat hebben we zondag gedaan door zoals gezegd een goede organisatie en ook een goede teamspirit. Antwerp maakte ook geen aanspraak op meer. We hebben weinig weggegeven. Op basis van het wedstrijdverloop was dit wel een terechte uitslag.”

“Op voorhand had ik op meer dan een punt, een overwinning dus, gehoopt. Maar die heeft er nooit ingezeten. Als je de wedstrijd bekijkt dan denk ik dat we tevreden moeten zijn met wat we gekregen hebben.”

Volgende week sluiten onze jongens het jaar 2022 af. “Met een derby tegen Tienen. Er zal rond die derby wel wat animo gemaakt worden in de media enzovoort. Ik denk niet dat we ons daar heel hard op moeten vastpinnen. We moeten de wedstrijd niet specialer maken dan dat ze is en ze gewoon aanvatten zoals we de 17 voorgaande wedstrijden hebben aangevat. We moeten ook daar naartoe gaan met een goed gameplan en moeten proberen een resultaat neer te zetten op basis van de filosofie die we tot dusver hadden.”

“Dat het fijn is om met een overwinning af te sluiten? Uiteraard, je wilt elke wedstrijd winnen. Het draait in sport om winnen en verliezen. Ik denk de plaats die we op dit moment in de competitie innemen (8ste) en het aantal punten die we al vergaard hebben (28) ons de ruimte geven om wedstrijden aan te vatten met onze doelstellingen in het achterhoofd. We willen komende zondag weer voor de drie punten gaan”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement