fbpx
U23

U23: 0-4-nederlaag tegen Lokeren-Temse

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag niet voor een stunt kunnen zorgen. In eigen huis verloren onze jongens met 0-4 van Lokeren-Temse.

“Als je de uitslag ziet dan zou je denken dat we zwaar de boot in zijn gegaan, maar op zich speelden we wel een degelijke wedstrijd”, luidt de analyse van coach Sascha Kotysch. “We hadden meer balbezit en meer pogingen tot doelkansen dan hen. Zij kwamen een zestal keer voor ons doel en scoorden vier keer. Je ziet dat zij een pletwals zijn en op de juiste momenten voor hen wisten te scoren.”

“Zo scoorden ze net voor de rust, waardoor we niet met 0-1, maar met 0-2 de kleedkamers introkken. Na de pauze misten wij bij 0-2 een strafschop en werd er nog een goal afgekeurd. Iets later maakten zij de 0-3 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. We zijn blijven vechten tot het einde en hebben geprobeerd om positief voetbal te brengen.”

Enkele uren na afloop wist onze A-ploeg het behoud in 1A te verzilveren. “Heel spannend moment, maar zeer positief voor de club. De ontlading was fantastisch. Het feit dat het net Nsingi is die uit de jeugdwerking komt, maakt het extra speciaal.”

Volgende match volgt snel

Onze U23 krijgt woensdag al een nieuwe wedstrijd voorgeschoteld. We ontvangen Cappellen. “We hebben nog iets recht te zetten aangezien zij onze drie punten van de heenwedstrijd afgenomen hebben na een klacht.”

“Het is goed dat de match snel volgt. De manier waarop we de laatste weken aan het voetballen zijn, is positief. Je mag ook niet vergeten dat we vaak meerdere jongens van de U18 op het veld hebben staan.”

“Aangezien er niemand kan zakken, zijn we nog meer de kaart van het opleiden aan het trekken. Zo kunnen we de jongens nog meer klaarstomen voor volgend seizoen. Zondag waren we zeker ook competitief, al zou de uitslag het niet zeggen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 25′ Janssen (0-1), 44′ Van Aerschot (0-2), 54′ Van Moerzeke (0-3), 88′ Braem (0-4).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Heremans, Opoku, Van Bost, Parmentier (59′ Van De Ven), Sturbaut, Lausberg, Idumbo, Mboko, Deconinck, Osifo.

Koop je abonnement