A-Team

Takahiro Akimoto definitief naar OH Leuven

De Japanner Takahiro Akimoto is de eerste zomertransfer van OH Leuven. Na een geslaagde uitleenbeurt heeft de club beslist om de optie op de linkerflankverdediger te lichten.

De 26-jarige Takahiro Akimoto kwam in januari over van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds, waar hij in totaal 135 wedstrijden speelde. Waaronder wedstrijden in de FIFA World Cup voor clubs en de Aziatische Champions League. Sinds zijn transfer naar OH Leuven speelde hij 14 matchen voor onze club. In de Europe Play-offs startte Akimoto telkens in de basis. Na een geslaagde uitleenbeurt heeft OH Leuven beslist om de optie op de Japanse linkerflankverdediger te lichten. Hij tekent een contract tot 2027.

CEO Frédéric Van den Steen is blij om Akimoto langer aan de club te kunnen binden. “Oscar Garcia geraakte gecharmeerd door Takahiro zijn prestaties op het WK voor clubs. De voorbije maanden heeft hij ook bewezen een absolute meerwaarde te zijn voor onze ploeg. Hij is verdedigend sterk, maar ook aanvallend draagt hij zijn steentje bij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat we Akimoto als eerste zomerversterking kunnen aankondigen,” aldus de CEO.

Koop je abonnement