Club

Standbeeld voor Khun Vichai onthuld in Leicester

Op de dag dat onze voorzitter Khun Vichai 64 jaar zou worden, werd in Leicester het standbeeld voor hem plechtig onthuld.

Khun Aiyawatt ‘Top’ Srivaddhanaprabha en zijn familie werden vandaag vergezeld door een groep geëerde gasten om stil te staan bij de nalatenschap van zijn vader, Khun Vichai. Naast enkele dichte vrienden van Khun Vichai en de familie, waren ook prominente personen uit Leicester en omstreken aanwezig. De vrienden uit de wereld van het paardenrennen en de polo, maar ook een delegatie van OH Leuven woonde de ceremonie bij. OH Leuven werd vertegenwoordigd door CEO Peter Willems, lid van de raad van bestuur Chris Vandebroeck en Marketing Liaison officer Nava Jarayabhand. Vertegenwoordigers van de brandweer, politie en hulpdiensten waren vandaag ook aanwezig.

Het standbeeld van Khun Vichai werd vandaag onthuld naast het King Power Stadium in Leicester en dient als een permanente herinnering aan de voorzitter van Leicester City en OH Leuven, die tragisch overleed in een helikoptercrash in oktober 2018, net naast datzelfde stadion. Naast Khun Vichai kwamen ook medewerkers Kaveporn Punpare and Nusara Suknamai en piloten Eric Swaffer en Izabela Lechowicz om het leven.

Susan Whelan, CEO van Leicester City FC en lid van de raad van bestuur van OH Leuven, was een hechte vriend en collega van Khun Vichai en opende de plechtigheid. Zij eerde de liefde die Khun Vichai had voor de stad en de club. De bijdrage van Khun Vichai wordt vandaag vereeuwigd. Fans van huidige en toekomstige generaties hebben nu een plek om samen te komen en verhalen uit te wisselen over de ‘Possible Man’, de veelzeggende bijnaam van Khun Vichai. Deze verhalen zullen spreken over zijn leiderschap en ambitie, maar ook over zijn goedheid en zijn vrijgevigheid. De ceremonie werd vervolgens geleid door Boeddhistisch monniken die op verzoek van de familie Srivaddhanaprabha uit Thailand afreisden naar Leicester.

“Het was een pakkend en emotioneel moment vandaag, op de verjaardag van wijlen Khun Vichai,” vertelt Peter Willems, CEO van OH Leuven. “Het standbeeld is een permanent symbool van de nalatenschap van Khun Vichai in Leicester. Het is dan ook een eer om de gehele OH Leuven familie te mogen vertegenwoordigen op de onthulling. De band met onze vrienden van Leicester City FC en de hele King Power groep is voelbaar en onbreekbaar. Khun Vichai is voor altijd in onze Leuvense harten.

Koop je abonnement