fbpx
A-Team

“Spelers gingen voor elkaar en de club door het vuur”

OH Leuven trekt op zaterdagavond 22 oktober om 18u15 naar Stayen, de thuisbasis van STVV. In aanloop naar deze wedstrijd, geeft coach Marc Brys een woordje uitleg over de voedselvergiftiging die de ploeg trof de dag voor de wedstrijd tegen Eupen en de gevolgen hiervan voor het treffen met STVV.

Koop tickets voor STVV - OH Leuven

Koop hier

De dag voor de wedstrijd tegen Eupen, brak er een voedselvergiftiging uit bij de eerste ploeg. Een substantieel deel van de kern kampte daardoor met braken, misselijkheid en uitdroging op de wedstrijddag. Coach Marc Brys koos ervoor om pas na de wedstrijd het nieuws over de voedselvergiftiging bekend te maken.

“Ik heb dat gedaan om twee redenen. Ten eerste was de voedselvergiftiging nog altijd volop aan het uitbreken. Om de zoveel tijd kwam er een speler bij. De omvang was dus voor mij heel moeilijk in te schatten en ik wilde, zoals elke coach, onze kansen zo groot mogelijk maken om de wedstrijd winnen. Ik wilde absoluut niet de tegenstander slimmer maken dan nodig was. Ten tweede, en dat is belangrijker, we wilden naar de groep toe het signaal geven dat we er volop voor zouden gaan en dat we er allemaal in geloofden, ook al zou het een verschrikkelijk moeilijke wedstrijd worden. We hebben aan de spelers gevraagd om scherp op te warmen zodat ze zouden merken hoe fit ze waren. Daarna zouden wij beslissen wie er kan spelen en wie niet. Dat hebben we afgestemd met de scheidsrechter, die met die werkwijze akkoord is gegaan,” aldus Brys.

Ook de colonne meegereisde supporters was voor het team van Brys een grote factor. “We wilden alles eraan doen om een overwinning te behalen voor de supporters die naar Eupen waren afgereisd, wat toch niet zo evident was met het vroege aftrap uur op een werkdag,” zegt de coach. “Ik begrijp dat ze deze informatie graag sneller hadden gekregen maar de groep wilde ervoor gaan om voor hen de overwinning te proberen halen.”

“Na de opwarming merkten we dat de spelers wel klaar waren voor de wedstrijd. We vroegen hen wie kon beginnen en vooral de mentale sterkte kon opbrengen om naar voren te stappen. Als je verzwakt bent, vloeit er snel veel kracht weg. Iedereen wilde er voor gaan, ook Jón (Dagur Thorsteinsson). Maar we zagen dat hij echt te ziek was dus hebben we hem overtuigd om niet mee te doen.”

Op bezoek bij de Kanaries

Morgen volgt de wedstrijd tegen STVV al. Een aantal spelers zijn nog niet volledig genezen en zijn dus onzeker voor de wedstrijd tegen de Truienaars. “Wie erbij zal zijn, is moeilijk in te schatten. Eén van de spelers is ziek geworden de dag voor de wedstrijd tegen Eupen en was vlak voor de wedstrijd terug in orde. Bij anderen duurt dat enkele dagen. Dat ziekteproces is heel persoonlijk.”

“Het is per definitie moeilijk om een match voor te bereiden na twee verliezen. We willen heel graag een resultaat neerzetten in Sint-Truiden. Dat wil je liefst met frisse, gezonde spelers doen maar ik ben zeker dat dat gaat lukken. We bekijken voor de wedstrijd of we aan 18-19 spelers geraken en we zullen aanvullen met beloften waar nodig. We zijn heel begaan met de zieke spelers en gaan er alles aan doen om te winnen,” zegt Brys.

Clubliefde

Dat zijn jongens zo graag wilden spelen tegen Eupen, is volgens een trotse Marc Brys geen toeval. Qua groepssfeer en liefde voor de club, zit het immers helemaal goed bij de Leuvenaars.

“De spelersgroep hangt heel goed aan elkaar. Ze zullen allemaal voor elkaar door het vuur gaan en willen alles geven voor de club. Het warme en gezellige dat OH Leuven zo typeert, zit ook in elk van onze spelers. Ik kan uit ervaring vertellen dat dat niet bij alle clubs vanzelfsprekend is,” aldus Brys.

“Wat de spelers voor de wedstrijd tegen Eupen hebben gedaan, is fantastisch. Doe het maar eens, een wedstrijd spelen terwijl je doodziek bent en echt afziet. Toch hebben ze dat gedaan, voor hun groep, voor hun club. Zo’n doorzettingsvermogen heb ik nog niet vaak gezien. Ziek zijn, niet veel gegeten, twintig keer overgeven, dan toch maar iets eten aangezien je iets moet binnen hebben, terug overgeven. Het zijn er weinigen gegeven.”

“Het is anderzijds ook het bewijs dat de groepssfeer top is. Sommige spelers wilden zo graag spelen voor het team dat ze doodziek op het veld gestapt zijn. Zoiets doe je niet als je geen goede connectie hebt met de rest van het team,” sluit Brys af.

Koop je abonnement