A-Team

Sory Kaba: “Ik zal aan Alexis zijn oren moeten trekken”

Met een heel vroeg en een heel laat doelpunt besliste Sory Kaba woensdagavond de wedstrijd. OH Leuven won uiteindelijk met 2-1 van Genk. Een terugblik met de doelpuntenmaker.

Na nog geen minuut spelen opende Kaba de score. “We werken daar op training heel hard aan”, doet Sory Kaba zijn analyse. “Wanneer ik Mathieu alleen op de flank zag, wist ik dat in de eerste zone moest zijn. Ik raakte de bal goed, wat niet altijd eenvoudig is en het was een doelpunt. Bij de viering maakte ik bijna mijn knie kapot (lacht), maar het is oké.”

In minuut 90 ging de bal op de stip en kreeg Kaba dé kans om OH Leuven de drie punten te schenken. “Of ik niet bang was dat het scenario van in Anderlecht zich zou herhalen? Soms mis je al eens een strafschop, maar ik hou van die verantwoordelijkheid.”

Uiteindelijk moest Kaba de elfmeter twee keer trappen. “Ik denk dat het Alexis was die te vroeg in de zestien was bij mijn eerste strafschop. Ik zal dus aan zijn oren moeten trekken (lacht). Dankzij god kon ik ook de tweede strafschop binnentrappen.”

“Dat ik helemaal niet vermoeid lijk na de Afrika Cup? Klopt. Ik wilde er veel spelen en was er ook hard aan het trainen. Onze physical coach stuurde me een programma op en zo kwam ik fit terug.”

Kaba vindt tegenwoordig zeer vlot het net en zit aan negen doelpunten. “Als aanvaller is het altijd goed om te scoren. Het draait om hard werken en het vertrouwen van de coach, de ploegmaats en het bestuur. Ik ben zeer blij dat ik hen op het veld iets kan teruggeven. Hopelijk trek ik de lijn door, maar het belangrijkste is dat ik het team probeer te helpen.”

“We boekten woensdag een mooie overwinning voor onze fans en zitten aan een knappe zes op zes. Iedereen is blij, maar nu moeten we ons focussen op de volgende wedstrijd tegen Cercle Brugge”, besluit Kaba.

Koop je abonnement