fbpx
A-Team

Sofian Kiyine naar OH Leuven

De 24-jarige middenvelder Sofian Kiyine komt over van het Italiaanse Lazio Roma en tekent een overeenkomst voor vier seizoenen in Leuven. Kiyine is geboren en getogen in het Luikse Verviers en heeft naast de Belgische ook de Marokkaanse nationaliteit.

Sofian Kiyine begon op 12-jarige leeftijd te voetballen bij de Jean-Marc Guillou Academie in Lier, maar stapte al na twee seizoenen over naar de jeugdacademie van Standard Luik. Op zijn 17e vertrok Kiyine naar Italië, waar hij eerst bij Chievo Verona speelde en er 30 keer in de Serie A uitkwam. In 2017 werd hij een eerste keer uitgeleend aan US Salernitana.

In 2019 transfereerde Kiyine naar Lazio Roma. Zij leenden hem op hun beurt ook uit aan Salernitana. Hij speelde in totaal 72 wedstrijden voor de club en maakte er 13 doelpunten. Afgelopen seizoen speelde Sofian 28 wedstrijden in de Serie A en dit op uitleenbasis bij Venezia FC. Hij was er ploegmaat van ex-OH Leuven speler Thomas Henry. Na al deze jaren in Italië keert Sofian nu terug naar België.

Coach Marc Brys is opgetogen met de komst van Sofian Kiyine. “Sofian past perfect in onze manier van spelen. Hij is technisch, sterk in de duels, beschikt over een goeie pass en een grote actieradius. Zijn ervaring in het Italiaanse voetbal brengt ook iets extra aan onze kern.”

Sofian Kiyine aan het werk zien in het King Power at Den Dreef Stadion? Koop HIER je tickets!

Koop je abonnement