Club

Sofian Kiyine betrokken bij auto-ongeval

De club vernam dat Sofian Kiyine gisteravond betrokken was bij een zwaar auto-ongeval in de buurt van Luik. CEO Peter Willems geeft meer duidelijkheid over de situatie.

Sofian Kiyine werd afgevoerd naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verdere onderzoeken plaatsvinden Hij bevindt zich niet in levensgevaar. Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

CEO Peter Willems geeft meer duidelijkheid over de situatie. “Uiteraard zijn wij, net als iedereen, erg geschrokken en geschokt bij het zien van de beelden. Er is zeker sprake van overdreven snelheid, maar niemand weet wat deze exact was. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend, maar dat wordt momenteel druk onderzocht. We wachten dit onderzoek af. We willen ook met Sofian zelf bespreken wat er precies gebeurd is, en daarna zullen we de verdere stappen bekijken.”

“Sofian heeft veel geluk gehad. We beseffen dat het veel erger had kunnen aflopen”, verklaart Willems. Op het moment van het ongeluk waren er kinderen aanwezig in het gebouw wiens basketbaltraining net was afgelopen. Willems beseft dat dat een ramp had kunnen zijn. “Ik ben zelf vader van kinderen van die leeftijd, dus je moet het mij niet uitleggen.”

Binnen de club hechten we veel belang aan verkeersveiligheid. Het wordt regelmatig herhaald dat de spelers een voorbeeldfunctie nastreven. “We verwachten dat de spelers een gepaste rijstijl hanteren. Maar laat ons de resultaten van het onderzoek afwachten en niet op de feiten vooruitlopen”, besluit hij.

Koop je abonnement