fbpx
Women

Sloveense international voor OH Leuven women

Verdedigende versterking voor OH Leuven Women. Lana Golob (23) komt over van het Italiaanse Pomigliano in de Serie A. Ze tekent een overeenkomst van 2 seizoenen in Leuven.

Golob begon met voetballen bij Rudar Skale, ze speelde erna voor Radomlje alvorens drie seizoenen in Amerika te spelen bij de VCU Ram’s Soccer in Virginia. Golob werd er in 2021 uitgeroepen tot verdedigster van het jaar in haar divisie. Golob keerde erna terug naar Slovenië voor ZNK Mura. In 2020 wenkte het buitenland opnieuw met een overstap naar Napoli Femmile. Ze speelde achtereenvolgens nog voor Basel en Pomigliano, eveneens in Italië.

Golob is ook international voor Slovenië en maakte zo in april 2023 al eens kennis met het King Power at Den Dreef Stadion. Ze speelde 2-2 gelijk in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Red Flames.

Coach Jimmy Coenraets volgt Golob al een geruime tijd. “Lana heeft een interessant profiel als centrale verdedigster. Ze is fysiek sterk en schuwt de duels niet. Met Napoli, Basel en Pomigliano deed ze ook internationale ervaringen op waarmee ze kan bijdragen aan onze groep. Ze is nog jong, maar wat opviel in de gesprekken was haar vraag naar een plan, een individuele aanpak om beter te worden. Iets waar we de laatste paar seizoenen als club enorm op hebben ingezet. Belangrijk is dat we dit kunnen blijven doen. Het is een positief signaal dat speelsters uit de Serie A naar ons willen komen. Ik kijk er naar uit om met haar te werken, de werklust en werkijver die ze uitstraalt is aanstekelijk en zal perfect passen binnen ons team”.

Ook Lana Golob kijkt uit naar haar nieuwe club: “Ik had van in het begin een goed gevoel in de gesprekken met OH Leuven. Ik was onder de indruk van de manier waarop ze werken. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe seizoen in deze nieuwe omgeving.”

Koop je abonnement