A-Team

Siebe Schrijvers: “Misschien wel de pijnlijkste nederlaag van het seizoen”

OH Leuven ging zondagavond met 3-1 onderuit in Eupen. Middenvelder Siebe Schrijvers geeft zijn analyse van de wedstrijd.

“Dit waren onze slechtste eerste minuten van het hele seizoen”, zegt Siebe Schrijvers. “We kwamen overal te laat. De tegenstander was op elke positie scherper dan wij. We deden onze taken niet juist en dan was het makkelijk voetballen voor Eupen.”

We gingen uiteindelijk wel rusten met een 1-1-tussenstand. “Het enige positieve dat we aan de rust konden vertellen, was dat de stand gelijk was en dat onze reactie na 30 à 35 minuten best oké was.”

“De wedstrijd was nog niet gespeeld, maar we mochten echter niet zo uit de kleedkamer komen. Een uitleg daarvoor is moeilijk te geven. We schoten ook in eigen voet met individuele fouten, maar ik wijs niemand met de vinger. We verliezen als ploeg.”

“De top 8 halen wordt heel moeilijk, want we moesten zondag echt wel winnen. We hebben niks meer in eigen handen. Dat is zonde. Er lag echt wel een kans. Tegen de rechtstreekse concurrenten waren we dit seizoen niet op de afspraak.”

“Dit is voor mij misschien wel de pijnlijkste nederlaag van het seizoen. We waren mathematisch zeker van het behoud en konden dus vrij voetballen. We konden nog naar boven kijken en dan is het echt wel een klap dat we zo slecht voetbalden.”

“In de heenwedstrijd verloren we met 1-4, dus van onderschatting was er geen sprake. We moeten vooral naar onszelf kijken”, besluit Schrijvers.

Koop je abonnement