Women

Shari Van Belle is de eerste zomertransfer van OH Leuven Women

Shari Van Belle heeft vandaag haar handtekening gezet onder een overeenkomst bij OH Leuven Women. De 22-jarige verdedigster, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van KAA Gent Ladies.

Shari maakte in 2015 de overstap van RSC Anderlecht naar KAA Gent Ladies. Ze groeide er uit tot een vaste waarde, wat niet onopgemerkt bleef. Bondscoach Ives Serneels nam haar op in de ruime selectie van 33 Red Flames die zich voorbereidt om komende zomer Euro 2022 aan te vatten.

Ondanks interesse uit het buitenland koos Shari voor OH Leuven Women. “Ik ben heel tevreden met mijn stap naar OH Leuven Women”, reageert Shari Van Belle. “Ik heb er echt een goed gevoel bij en kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Ook coach Jimmy Coenraets is zeer tevreden. “We wisten wat we zochten in het begin van de transferperiode en halen met Shari een belangrijk stukje van de puzzel binnen”, zegt Coenraets.

“Shari is een voetballende en conditioneel sterke verdedigster. Ze toonde dit seizoen ook, vanop een hogere positie op het veld, dat ze offensief een steentje kan bijdragen. Diezelfde verwachting hebben we achterin van haar: actief meevoetballen en mee aanvallen. Een jonge Belgische beloftevolle speelster met de juiste mindset die hier, dankzij onze omgeving, nog stappen zal zetten”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement