fbpx
Women

Shari Van Belle: “Ik kijk ernaar uit om bij OH Leuven Women aan de slag te gaan”

OH Leuven Women realiseerde afgelopen vrijdag haar eerste zomertransfer. De 22-jarige Shari Van Belle komt over van KAA Gent Ladies.

Welkom Shari, ben je tevreden met jouw stap naar OH Leuven Women?

Heel tevreden. Ik heb er echt een goed gevoel bij. De club heeft de voorbije seizoenen hele mooie stappen gezet. Vooral op het vlak van professionalisme, omkadering en begeleiding heeft OH Leuven Women heel veel clubs ingehaald. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan.

Was het tijd voor een nieuwe stap?

Ik speelde bij de jeugd van Anderlecht en koos op mijn vijftiende voor Gent. Na zeven seizoenen was het inderdaad tijd voor iets nieuw en was OH Leuven Women de volgende stap. Eind september 2020 scheurde ik mijn kruisbanden, waardoor ik toen de stap niet durfde te zetten.

Heb je bij de Red Flames bij speelsters van OH Leuven Women gepolst vooraleer je de overstap maakte?

Niet echt, want ik wilde het zo stil mogelijk houden. Ik wilde vermijden dat het nieuws uitlekte. Ik sprak wel met Lenie Onzia en had eerder al een gesprek met coach Jimmy Coenraets, waardoor ik al wist hoe de werking in elkaar zat. Lang moest ik dus niet nadenken, alleen was ik er nog niet uit of ik in het binnen of buitenland wilde spelen. Ik was wel zeker dat als ik in het binnenland van club veranderde dat het naar OH Leuven was.

Hoe zal het zijn om niet meer met jouw zus Lyndsey in de ploeg te spelen?

Speciaal. Door mijn blessure hebben we eigenlijk maar één jaar samengespeeld. We hebben er allebei wel echt van genoten. Dat we niet meer samen zullen spelen, was ook het eerste wat we tegen elkaar zeiden. We wisten echter dat er op een gegeven moment de wegen toch terug splitsen, maar het was toch speciaal om met jouw zus op één veld te staan. We hebben al afgesproken dat we truitjes zullen wisselen na de match om zo toch een beetje de verbondenheid te behouden. (lacht).

Welke rol wil je volgend seizoen opnemen?

Het is een redelijk jong team en ik ben misschien bij de iets oudere speelsters waardoor ik toch wat ervaring hoop te delen en deels het leiderschap op mij te nemen. De groep bij elkaar te houden en samen de nodige stappen te zetten. Mijn kwaliteiten? Ik ben een back die heel aanvallend denkt. Mijn aanvallende impulsen zijn mijn grootste sterkte. Ik ben tweevoetig, wat ook een troef is.

Hoe zien jouw komende weken eruit?

De voorbereiding van het EK is gestart. Ik hoop zo lang mogelijk bij de selectie te blijven en wie weet toch nog mee te gaan naar het EK. Dat is mijn eerste doel. Lukt dat niet dan heb ik er toch alles aan gedaan en ben ik klaar om de voorbereiding bij OH Leuven aan te vatten.

Wat zijn de ambities voor volgend seizoen?

Met een jong team heeft OH Leuven afgelopen seizoen heel lang meegestreden voor de titel. Ik hoop om er een mooi seizoen van te maken. Het is misschien vroeg, maar ik denk eerlijk gezegd wel dat we mogen zeggen dat we voor de prijzen willen en kunnen spelen. Ik hoop dat we er één kunnen pakken en wie weet zelfs de dubbel.

Bedankt Shari en veel succes!

Koop je abonnement