fbpx
A-Team

Scoreloos gelijkspel tegen tienkoppig KV Mechelen

OH Leuven raakte zaterdagnamiddag niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen KV Mechelen. Onze jongens speelden ruim een helft tegen tien, maar scoren lukte niet.

Coach Marc Brys voerde één wissel door. Nsingi nam plaats op de bank en Gonzalez verscheen aan de aftrap. Bij KV Mechelen vielen er geen wijzigingen te melden na de 1-4-overwinning tegen KV Kortrijk. In een evenwichtig begin van de wedstrijd was het even wachten op kansen. Op het kwartier vielen er doelpunten aan beide kanten, maar telkens werd het openingsdoelpunt – eerst van Ngoy en daarna van Tamari – na een VAR-interventie afgekeurd wegens buitenspel.

Iets na het halfuur konden we nog een keer voor dreiging zorgen. Patris legde goed achteruit naar De Norre, die trapte over en er was ook gevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later zette Thorsteinsson een knappe actie op. Na een panna probeerde onze IJslandse flankaanvaller het vanuit een zeer scherpe hoek zonder succes. Vlak voor de rust moest KV Mechelen met tien verder. Da Cruz kreeg rood na een zware fout op Maertens.

Moeilijk bespeelbaar veld

De eerste poging na de pauze kwam op naam van Gonzalez. Zijn schot werd nog net afgeblokt. Vijf minuten later mikte Tamari naast. De regen bleef met bakken uit de lucht vallen, waardoor het veld zeer moeilijk te bespelen was.

Ondanks het numerieke overwicht kwamen we moeilijk aan kansen. Een afstandsschot van Maertens ging twintig minuten voor affluiten naast. In de slotfase claimden we nog een strafschop na een fout op Gonzalez, maar scheidsrechter Put legde de bal niet op de stip. Zo keerden we huiswaarts met één punt.

Brys: "Bijna niet mogelijk om ons voetbal te brengen"

“Ik denk dat we vooral op de eerste helft moeten terugblikken”, zegt coach Marc Brys. “We hebben daarin het spel gespeeld dat we graag willen spelen. We zochten veel de flanken op en maakten daar combinaties om tot kansen te komen. Zo voetbalden we twee à drie goede kansen bij elkaar.”

“De tegenstander kwam dan met tien te staan. We moesten dan vooral de balcirculatie hooghouden, snelle balwisselingen doen en proberen geduldig te blijven. Zwak excuus maar ik geef het toch mee dat in de tweede helft ons aanvallend gedeelte er slechter bijlag vooral door die plotse regenval. Heel moeilijk te bespelen. De tegenstander plooide terug, hun volste recht uiteraard.”

“We bleven ons voetbal brengen met infiltraties, maar dat was bijna onmogelijk. De tegenstander zette een dubbele gordel neer voor de zestien. We bleven de diepteballen in de rug zoeken, maar daar was geen ruimte voor. Jammer dat we niet tot scoren kwamen, want we hebben het gevoel dat we hier twee punten achterlaten. We hadden de wedstrijd moeten winnen, maar dat is niet gebeurd na een goede eerste en slechte tweede helft. Dat is de samenvatting van onze wedstrijd”, besluit Brys.

Koop je abonnement