A-Team

Scoreloos gelijkspel tegen STVV

OH Leuven raakte zaterdagavond niet verder dan een 0-0-gelijkspel op bezoek bij STVV. Onze jongens speelde ruim een halfuur tegen tien en kregen een resem kansen, maar scoren lukte niet.

Coach Marc Brys voerde slechts één wijziging door in vergelijking met de basiself tegen Eupen. Dom kwam in de ploeg voor Patris. Bij STVV verscheen Kagawa aan de aftrap in de plaats van Brüls. De eerste poging van de wedstrijd kwam op naam van Hayashi, maar Cojocaru had er weinig moeite mee. Aan de overkant bracht Mendyl niet veel later scherp voor. Gonzalez kon net niet met zijn hoofd bij de bal. We kwamen beter in de wedstrijd. Na een vrije trap haalde Dom in de herneming uit, maar zijn knal werd afgeblokt.

In minuut 17 was er bij een voorzet een zware botsing tussen Pletinckx en Cojocaru. Onze centrale verdediger kreeg de heup van de doelman tegen de zijkant van het hoofd. Pletinckx moest met een draagbaar, onder luid applaus van beide supportersgroepen, van het veld.
Patris was zijn vervanger. Onze invaller toonde zich meteen gevaarlijk na een vrije trap met een kopbal. We bleven voor de meeste dreiging zorgen. Opnieuw liet Mendyl een prima voorzet noteren. Malinov gleed naar de bal, maar duwde de openingstreffer net naast. Aanvoerder Maertens probeerde het voor de rust nog tweemaal zonder succes en ook Gonzalez krijg een kans, maar de topschutter van de Jupiler Pro League besloot over.

Goal blijft uit

STVV kwam scherp uit de kleedkamer. Cojocaru moest al snel zijn kunnen tonen op een hard schot van Boya. Een uitstekende redding van onze doelman. Twee minuten later kopte Okazaki een voorzet net naast. Het Leuvense antwoord kwam er via Kiyine, die na een knappe dribbel het zijnet trof. Het bleef goed op en neer gaan. Een vrije trap van Koita spatte uiteen tegen de lat. Aan de overkant zette Tamari zich goed door, maar ging neer na een fout waarvoor Al-Dakhil zijn tweede gele kaart kreeg. Holzhauser mocht invallen, zette zich meteen achter de vrije trap en krulde die maar net naast.

We bleven komen. Opnieuw zette Tamari zich goed door. Deze keer kon onze flankaanvaller wel uithalen. Via Coppens ging het leer tegen de paal. De 0-1 hing echt in de lucht. Na een voorzet van Tamari probeerde Gonzalez het met een omhaal. Enkele tellen later zette Dom goed voor, maar een ploegmaat werd niet gevonden. Een kwartier voor affluiten duwden Patris het leer na een carambole in doel, maar de 0-1 werd afgekeurd voor een voorafgaande duwfout. Tamari wist nadien nog een keer uit te halen. Zijn plaatsbal ging naast. In de slotseconde legde invaller Nsingi nog goed achteruit. Holzhauser trapte echter naast en er was ook gefloten voor buitenspel. We bleven zo met slechts één punt achter.

Brys: "We lieten de drie punten liggen"

“Als je het einde van de wedstrijd en een groot deel van de tweede helft ziet dan lijkt het dat we met twee punten te weinig naar huis gaan”, zegt coach Marc Brys. “In het eerste stuk van de tweede helft was het vooral Sint-Truiden dat vol ging, maar de hele wedstrijd bekeken dan kan je stellen dat we de drie punten laten liggen hebben. Ik ken nog veel spelers van Sint-Truiden en die zeiden allemaal dat wij de beste ploeg waren die hier zijn komen spelen. Een beetje om te paaien, maar langs de andere kant geeft het ook aan dat zij het vooral als pompen hebben ervaren.”

“We hadden wel wat last met het kunstgras. Het is vooral het doorschieten van de bal. Normaal remt de bal altijd een beetje af en dat was nu niet waar. We hebben ons daar een aantal keer aan mispakt. We moeten hier geen drama van maken, het is niet anders. Het jammere is toch dat die goal ons ontnomen is. Konaté wil de bal trappen, kan er niet aan en gooit zichzelf in de lucht. Patris heeft hem zelf niet geraakt. Hij voelde vooral het contact door de val achteruit”, besluit Brys.

Na de wedstrijd kwam er meer info over Ewoud Pletinckx. Onze centrale verdediger liep een hersenschudding op door het contact met Cojocaru. Hij werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd voor controle en blijft een nacht gehospitaliseerd ter observatie.

Koop je abonnement