Women

Scoreloos gelijkspel op bezoek bij Club YLA

OH Leuven Women raakte zaterdagnamiddag niet verder dan een 0-0-gelijkspel op het veld van Club YLA. De grootste kansen waren voor onze dames, maar een geldig doelpunt maken lukte niet.

In de eerste helft viel er niet veel doelgevaar te noteren buiten twee mogelijkheden voor de bezoekers uit Leuven. Wajnblum tikte een voorzet vanaf links van Eurlings over en na een dieptepass van Veefkind op Ampoorter kreeg Detruyer de bal, maar zij raakte niet voorbij thuisdoelvrouw Geeraert.

Meteen na de pauze toonde Club YLA zich. Een voorzet vanaf rechts van Matavkova werd door Guns over het doel van Claes gekopt. Er volgde snel een reactie aan de overkant. Onzia besloot op aangeven van Eurlings over.

De ingevallen Vanzeir probeerde het in minuut 69 in één tijd nadat de thuisploeg een hoekschop niet weggewerkt kreeg. Haar knal gaan rakelings over. Een kleine tien minuten later legde Eurlings na een knappe steekpass van Mertens de 0-1 voorbij Geeraert, maar ze werd al dan niet terecht teruggefloten voor buitenspel.

We bleven op zoek gaan naar de winnende treffer. Vanzeir trapte na afleggen van Detruyer over en kopte enkele minuten voor affluiten een voorzet van de ingevallen Johnsson-Haahr in de handen van Geeraert. Scoren lukte niet meer en zo bleven onze dames steken op 0-0.

“Vanaf minuut 55 was er bij Club wel een beetje het gevoel van ‘laat ons gaan voor dat punt’. Dat zagen we ook in het tijdrekken”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Als we de beelden herbekeken hebben, zagen we dat de goal onterecht werd afgekeurd.”

“Onze conclusie was dat we meer van deze situaties gaan tegenkomen. Tegenstanders zijn ons beter aan het bekijken, zijn beter gewapend tegen hetgeen wij graag willen brengen en proberen het maximale uit de wedstrijden tegen ons te halen. Dat is een beetje anders dan vroeger, waar we meer open de wedstrijd konden aanvatten.”

“We moeten het geduld kunnen opbrengen, het plan blijven uitvoeren en soms 60 tot 70 minuten te wachten op dat ene moment om dan dat moment te pakken. De dames hebben het daar soms nog moeilijk mee.”

Op 27 februari sluiten we de reguliere competitie af met een inhaalwedstrijd in eigen huis tegen Charleroi. “We moeten de kloof met Anderlecht zo goed als mogelijk proberen te dichten. Het is de eerste keer dat wij in de omgekeerde situatie zitten en het wordt zeer interessant om te zien hoe we die wedstrijd gaan aanvatten.”

“Dat er gewonnen moet worden? Door de halvering van de punten is het verschil nog altijd in één wedstrijd uitwisbaar. Maar het is wel belangrijk om met een goed gevoel de play-offs in te gaan”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement