A-Team

Coach Marc Brys blikt terug op een geslaagde stage

De spelers en de staf van OH Leuven zijn sinds gisterennamiddag terug van zomerstage. Een week lang samenzijn en vooral véél trainen. Coach Marc Brys blikt tevreden terug.

“De stage is zeer goed meegevallen. We hebben veel getraind, vooral op volume, en niemand is gekwetst geraakt,” opent Marc Brys. “De groep heeft veel tijd met elkaar doorgebracht en daardoor hebben we kunnen werken aan het collectief, ook dankzij een geslaagde teambuilding. Daarnaast was het eten in het hotel lekker, viel het weer goed mee en was de omgeving mooi en rustgevend. We sloten de stage op gepaste wijze af met een heerlijke barbecue waar iedereen zich goed heeft geamuseerd. Eigenlijk waren alle factoren die je zoekt in een stage aanwezig.”

Er waren heel wat nieuwe jongens mee op oefenkamp. Vijf transfers en ook verschillende jongeren die op stage mochten proeven van het echte werk. “De nieuwe jongens zijn heel goed geïntegreerd. Ze werden goed begeleid en geholpen waar nodig. Het sociaal maatschappelijke aspect dat onze club zo typeert, leeft ook binnen de spelersgroep en dat is mooi om te zien. Ook een pluim voor de jonge spelers. Vroeger waren het kinderen die erbij kwamen, nu zijn ze stuk voor stuk heel professioneel. Ze nemen hun verantwoordelijk en voelen zich goed in de groep. Die gasten hebben een doel, dat zie je.”

Om de stage af te sluiten oefenden onze jongens tegen RFC Liège. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1. “We wilden absoluut iedereen laten spelen. Daarom hebben we gekozen om twee keer een uur te voetballen. De eerste helft was goed, maar in de tweede helft ging de fut er wat uit. Maar het was een heel leerrijke wedstrijd.” Ondertussen is ook de kalender voor het nieuwe seizoen bekend. En het belooft een pittige start te worden voor OH Leuven. “Het is wat het is, je kan er niets aan veranderen. Maar het is duidelijk dat we hard moeten blijven werken om klaar te zijn voor die enorm zware start,” besluit de coach.

Koop je abonnement