A-Team

Schrijvers: “Zo snel mogelijk de oude zijn, of misschien zelfs beter”

Een opvallende aanwezige in Horst is Siebe Schrijvers. Schrijvers revalideert er na de zware blessure die hij opliep op het einde van vorig seizoen. Wij spraken met de middenvelder.

Op het einde van het vorige seizoen scheurde Siebe Schrijvers zijn achillespees op training. Een zware slag voor de middenvelder. “Toen de dokter mij de diagnose vertelde, ben ik beginnen huilen omdat ik wist wat er ging komen. Dat was een heel moeilijk moment, maar ondertussen gaat het goed met mij. Ik heb deze week zelfs een mijlpaal bereikt, want ik heb mijn walking boot mogen uitdoen. Dat was mijn eerste doel om naartoe te werken. Nu is het vooral belangrijk om de spier opnieuw op te bouwen en om de mobiliteit in mijn voet terug te krijgen. Mijn kuit heeft veel aan spiermassa verloren en het is belangrijk om terug even krachtig te worden,” aldus Siebe schrijvers.

Schrijvers koos in samenspraak met coach Marc Brys ervoor om mee te gaan op stage en daar verder te werken aan zijn revalidatie. “Zowel de coach als ik vonden het heel belangrijk dat ik hier aanwezig was. Ik zou me niet goed voelen om thuis te zitten, wetende dat de jongens hier allemaal samen zijn en hard aan het werken zijn. Nu maak ik nog altijd deel uit van de groep. Soms is het wel moeilijk om bij de kiné te zitten en de jongens te zien vertrekken naar training, maar ik ben blij om hier te zijn.”

Een voorspelling over zijn terugkeer wil Schrijvers niet geven. “Genezen van een blessure als deze is heel persoonsgebonden. Alles voor januari zal bonus zijn. Maar het is vooral belangrijk dat ik de tijd neem om hélemaal te genezen, zodat ik opnieuw 100 procent fit ben. Ik ga de komende maanden heel hard blijven werken. Ook de kine’s helpen me goed. Ze motiveren me elke dag om helemaal tot het uiterste te gaan. De komende maanden zal ik vooral de grootste supporter zijn van OH Leuven en helpen waar ik kan. Maar ik ga me vooral focussen op mijn revalidatie om zo snel mogelijk opnieuw de oude te zijn. Of misschien zelfs beter,” besluit een strijdvaardige Siebe Schrijvers.

Koop je abonnement