A-Team

Schingtienne verlengt overeenkomst

Centrale verdediger Joel Schingtienne verlengt zijn overeenkomst bij OH Leuven. Het 20-jarige jeugdproduct verdedigt tot 2026 de Leuvense kleuren.

Joel Schingtienne kwam in 2018 over naar de jeugdopleiding van OH Leuven. Hij speelde ervoor bij de jeugd van RSC Anderlecht. Hij doorliep verder de jeugdreeksen bij OH Leuven en tekende in mei 2022  zijn eerste profcontract. Joel speelde afgelopen seizoen 22 wedstrijden in Eerste Nationale met de U23-ploeg. Hij scoorde er één doelpunt. Schingtienne maakte afgelopen seizoen ook zijn debuut in de eerste ploeg van OH Leuven. In de uitwedstrijd tegen Oostende viel Joel in om Mathieu Maertens te vervangen. Schingtienne maakt sinds deze voorbereiding deel uit van de A-kern.

Academy manager Henk Mariman is tevreden met de stappen die Joel gezet heeft. “Schingtienne is de eerste speler die de vruchten heeft kunnen plukken van de integratie van onze U23 in eerste nationale. Dit project verkleint de stap van de Academy naar het eerste elftal,” aldus Henk Mariman. Ook coach Marc Brys is blij met de contractverlenging. “Joel is een hele fijne speler om mee te werken. Hij is heel plichtbewust en beschikt over ongeziene natuurlijke eigenschappen zoals zijn kracht en snelheid. Joel moet zich nu volledig inzetten voor het voetbal en elke dag hard werken om beter te willen worden.”

Op stage in het Nederlandse Horst sprak Joel Schingtienne over zijn definitieve overstap naar de A-kern. Herbekijk hieronder de reportage.

Koop je abonnement