Women

Sari Kees: “We hebben er zin in”

Zaterdag 19 november om 13u30 staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor onze dames. RSCA Women, de enige ploeg die net als OH Leuven Women nog geen puntenverlies heeft, ontvangt onze dames in het Lotto Park. Sari Kees, de kapitein van OH Leuven Women, laat weten klaar te zijn voor de wedstrijd.

Vorig seizoen was het net niet voor onze dames. Toen bleek RSCA te sterk in de play-offs. Ondertussen is de jonge kern van OH Leuven Women al een jaartje ouder en kwamen er wat ervaren speelsters bij de groep. Kapitein Sari Kees licht toe. “Bij Anderlecht is Tessa Wullaert vertrokken en die maakte toch heel veel doelpunten. Wij hebben ervaring bijgehaald en zijn ook efficiënter en volwassener geworden. Wat maakt dat wij zeker een goed resultaat kunnen neerzetten. Vorig jaar maakten we de fout van te vroeg beginnen dromen. Voor de play-offs zaten we toen al met ons hoofd in de wolken. Nu zijn we vastbesloten om met onze voeten op de grond te blijven en die fout niet meer opnieuw te maken.”

“We zien RSCA als eender welke topploeg in onze competitie. We moeten ook niet doen alsof het dé beslissende wedstrijd van het seizoen is, want dan leggen we onszelf gewoon te veel druk op. Zoals steeds hebben we donderdag tactisch getraind en vrijdag de puntjes op de i gezet. Nu zijn we klaar voor het weekend”, zegt Kees.

“Het is belangrijk dat we rust uitstralen”, gaat de kapitein verder. “Ik denk dat het zo’n match gaat worden waar beide ploegen afwachtend zullen spelen. Dus dan komt het aan op efficiëntie. De ploeg die het eerst scoort, zal proberen die score vast te houden. Beide ploegen zijn tactisch sterk genoeg om dan een wedstrijd volwassen uit te spelen. Onze sterkte dit jaar is zeker efficiëntie. En ook gewoon ervaring. In de goal hebben we dan ook nog eens Nicky Evrard. Beter kan je niet wensen, hé?”, knipoogt Kees.

Versterkingen

Bij RSCA Women lopen niet zomaar de minste speelsters rond. Red Flame Laura De Neve is echter momenteel geblesseerd. “Da’s jammer voor haar, maar een voordeel voor ons. Maar Laura is niet de enige topspeelster bij Anderlecht. Ik denk dat we moeten uitkijken voor de dieptepassen à la Kevin De Bruyne van Stefania Vatafu. Die kan de bal klaarleggen waar ze maar wil.”

Een speelster die vorig jaar bij de Brusselaars speelde, maar dit jaar aan onze kant staat, is Ella Van Kerkhoven. Daar is Sari Kees blij mee. “Ik kan beamen dat het niet echt leuk is om tegen Ella Van Kerkhoven te spelen als verdediger. Ze gaat heel strak in het duel. Het is fijn om zo’n aanvallende kracht in ons team te hebben. Ella scoort veel, kan dat vanuit alle hoeken en brengt ons heel wat bij op vlak van ervaring.”

Voor de gelegenheid ontvangt Anderlecht OH Leuven Women in het Lotto Park, in plaats van op de terreinen van Woluwe-Zaventem. Dat stemt Kees tevreden. “In een groot stadion spelen is altijd leuk en zeker tegen RSC Anderlecht. Ook zullen er wel wat supporters van ons aanwezig zijn, wat maakt dat de hele ploeg extra hard toeleeft naar de match. We hebben er zin in”, sluit Kees af.

Praktisch

OH Leuven Women spelen op 19 november om 13u30 in het Lottopark tegen Anderlecht. Tickets zijn online te koop of ter plekke aan het stadion.

Adres: Théo Verbeecklaan 2, 1070 Anderlecht

Koop je abonnement