A-Team

Reactie van Ewoud Pletinckx na de mooie overwinning op Standard

OH Leuven won op de vijfde speeldag met 1-3 op het veld van Standard Luik. Na de knappe overwinning spraken we met verdediger Ewoud Pletinckx.  

“We waren heel efficiënt vandaag,” opent een zichtbaar tevreden Ewoud Pletinckx. “Standard was eigenlijk de meest dreigende ploeg in de eerste helft. We creëerden weinig kansen, maar de kansen die we kregen, gingen er meteen in. Ideaal om met 0-2 de rust in te gaan.” Net als de voorbije weken bleef OH Leuven trouw aan zijn principes en probeerde het steeds te voetballen van achteruit. “We trainen er heel veel op en willen het ook blijven doen. Het kan wel eens misgaan, maar we hebben er ook al uit kunnen scoren.”

Vroeg in de tweede helft kreeg aanvaller Nachon Nsingi een rode kaart waardoor de bezoekers nog een lange tijd met tien tegen elf moesten spelen. “Door het wedstrijdverloop was het vooral belangrijk om in de tweede helft de organisatie goed te houden en niks weg te geven. Wat ook vrij goed gelukt is. Af en toe konden we er op de counter nog eens uitkomen met onze snelle jongens vooraan die dan het verschil kunnen maken.”

Met 9 op 15 en een gedeelde vierde plaats in het klassement mag OH Leuven terugblikken op een zeer degelijke start van de competitie. “9 op 15 was het doel vooraf. We verliezen twee keer tegen Antwerp en Club Brugge, wat op zich logisch is, maar toch waren we ook na die wedstrijden niet tevreden en dachten we dat er mogelijkheden lagen. Maar al bij al mogen we terugkijken op een geslaagde start van de competitie,” besluit verdediger Ewoud Pletinckx.

Zaterdag 27 augustus ontvangen we KV Oostende in het King Power at Den Dreef Stadion. Koop hier je tickets voor deze wedstrijd!

Koop je abonnement