A-Team

Puntendeling op bezoek bij Seraing

Een sobere eerste helft in Seraing kreeg een beter vervolg na de pauze met een vroeg doelpunt van OH Leuven via Alexis De Sart. De gelijkmaker van Seraing viel laat en zo bleven we steken op een 1-1-gelijkspel.

Coach Marc Brys voerde drie wijzigingen door. De Sart, Vlietinck en Patris kwamen in de ploeg voor De Norre, Keita en Chakla. Bij Seraing stond Poaty aan de aftrap in plaats van Opare.

In de eerste helft gebeurde er bitter weinig. In minuut 27 liet Bernier de eerste doelpoging van de wedstrijd noteren. Runarsson stond pal. Drie minuten later kwam Shengelia de geblesseerde Vlietinck vervangen. Een poging van Schrijvers was het enige gevaar van onze jongens voor de rust. Kaba kon er net niet zijn hoofd tegenzetten.

Kaba bleef in de kleedkamer en Kuharevych kreeg zijn kans. OH Leuven begon zeer goed aan de tweede helft. Patris zette op rechts een knappe actie op en kon uiteindelijk prima achteruit leggen voor De Sart, die de 0-1 maar had binnen te tikken.

Tien minuten voor affluiten kwamen we dicht bij de 0-2. Tamari krulde het leer naar de verste hoek, maar Dietsch zat er goed tussen. In de slotfase slikten we nog de gelijkmaker van Maziz. Verder kwamen beide ploegen niet meer.

“We zakten naar Seraing af met een duidelijk doel: trachten deze wedstrijd te winnen”, zegt coach Marc Brys. “Ons objectief was en is nog steeds om in het drieluik zes punten te nemen om zo hoger te eindigen dan vorig jaar qua puntenaantal. Het is een bescheiden ambitie, maar het is er wel één.”

“Ik denk dat we de wedstrijd vanaf het begin goed in handen hadden. We hadden veel balbezit met de nodige druk naar voren toe. In de tweede helft hebben we dat goed voortgezet.”

“We maakten de 0-1 en dan was het proberen om niet angstig in doel te kruipen, maar de voorsprong te vergroten. Tweemaal kwamen we er in de omschakeling uit en dan is het jammer dat dat niet wordt afgemaakt.”

“Uiteraard is er dan druk, want Seraing is een goed voetballende ploeg met heel veel talent vooraan. Ik vond het wat steriel, dus dacht wel dat we de storm gingen doorkomen. Het doelpunt viel dan toch. In de kleedkamer was er zeer veel ontgoocheling”, besluit Brys.

Koop je abonnement