A-Team

Puntendeling in seizoensopener tegen Charleroi

OH Leuven heeft het nieuwe seizoen op gang getrapt met een 1-1-gelijkspel op Charleroi. Opoku maakte enkele minuten voor affluiten gelijk vanop de stip.

Op Mambourg werden geen fans toegelaten, een gevolg van rellen bij een wedstrijd van Charleroi vorig seizoen. Op de Oude Markt konden fans de wedstrijd wel op een groot scherm volgen.

Coach Marc Brys koos voor de volgende elf namen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: Cojocaru, Sagrado, Pletinckx, Ricca, Mendyl, Vlietinck, Banzuzi, Holzhauser, Schrijvers, Thorsteinsson en Opoku. Maertens was niet honderd procent fit en nam plaats op de bank.

We begonnen goed aan de wedstrijd, maar konden dat niet omzetten in echt concreet doelgevaar. Na negen minuten kwamen we op achterstand. Dabbagh gleed aan de tweede paal de 1-0 binnen. Van slag waren we niet en iets na het kwartier moest Charleroi met tien voort na rood voor Stulic, die fors doorging op Ricca.

Het duurde even vooraleer we dat numerieke overwicht wisten uit te buiten. Een knal van Thorsteinsson zwaaide af. Een wippertje van Banzuzi kwam voor de voeten van Vlietinck, maar die kon niet goed afwerken. Twee minuten later had Thorsteinsson een geweldige steekpass in huis voor Mendyl. Zijn voorzet werd bijna door Mbenza in eigen doel verwerkt. Op slag van rust kregen we ei zo na het deksel op de neus. Ricca blokte Dabbagh nog net op tijd af.

Gelijkmaker na de pauze

Sagrado en Holzhauser bleven in de kleedkamers. N’Dri en Maertens waren hun vervangers. Het was opnieuw lang wachten op doelpogingen. Op het uur staken we dan toch onze neus aan het venster. Thuisdoelman Koffi moest goed plat gaan om de knal van N’Dri te stoppen.

Tien minuten voor affluiten, net na de invalbeurten van Dom en Nsingi voor Thorsteinsson en Mendyl, ging de bal op de stip. Boukamir tikte Opoku aan en die zette de elfmeter zelf feilloos om.

Bijna kwam de 1-2 nog op het bord. Nsingi kon hard uithalen in de handen van Koffi. Diep in de blessuretijd was het Ricca die het probeerde met een afstandsschot. Koffi zag de bal net naast vliegen en zo moesten we tevreden zijn met een punt.

Brys: "Tevreden met de 1-1"

“We slikten te snel het tegendoelpunt”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Dat zorgde voor te veel stress. Na het doelpunt en de rode kaart trok Charleroi terug. Wij beschikken niet over aanvallers die echt sterk zijn met het hoofd. We moeten dan voor infiltraties zorgen en dat liep moeilijk.”

“Als je niet creatief durft te zijn of niet durft te infiltreren en risico’s te nemen dan wordt het moeilijk om een doelpunt te maken tegen een ploeg die defensief opgesteld staat.”

“In de tweede helft was het beter. Nog niet top, maar wel al beter en we durfden meer. We creëerden nog niet veel. Op het einde kregen we de strafschop. We zijn tevreden met de 1-1. Voor ons is het een goed punt”, besluit Brys.