fbpx
A-Team

Punt op bezoek bij STVV dankzij uitstekende Leysen

OH Leuven heeft zaterdagavond een punt gepakt op het veld van STVV. Meer dan een uur speelden we met 10 na een rode kaart voor Sagrado. Onze jongens knokten tot het laatste fluitsignaal en konden rekenen op een geweldige Tobe Leysen tussen de palen om de 1-1 op het scorebord te houden.

Coach Oscar Garcia kon niet rekenen op de geschorste Schrijvers. Opoku nam plaats op de bank, waardoor Nsingi en Braut Brunes aan de aftrap verschenen.

Bij STVV geen wijzigingen. Hashioka liet na één minuut al de eerste doelpoging noteren. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Zahiroleslam kon van dichtbij de 1-0 voorbij Leysen duwen. Diezelfde Zahiroleslam kreeg een grote kans op de 2-0, maar raakte het leer niet goed.

Iets na het kwartier kwam eindelijk de Leuvense reactie. Thorsteinsson bracht goed voor en Braut Brunes kopte de gelijkmaker heerlijk binnen. We wisten het evenwicht zo te herstellen, maar moesten op het halfuur met een man minder voort na een rode kaart voor Sagrado.

STVV kreeg meteen twee goede mogelijkheden via Koita. Leysen en de paal lagen in de weg. Garcia greep in en bracht Dom voor Braut Brunes. Ondanks het mannetje minder staken we ons niet weg. Dom probeerde het vanop afstand en Mendyl na een goede dribbel. Suzuki stopte telkens makkelijk.

Aan de overkant hield Leysen ons in de wedstrijd. Eerst stopte onze doelman een volley van Zahiroleslam en even later een kopbal van Godeau. 1-1 was de ruststand.

Beresterke Tobe Leysen

Na de pauze bleven de grote kansen even uit. Op het uur viel Suphanat in voor Thorsteinsson. Meteen na de wissel hadden we opnieuw een uitstekende redding van Leysen nodig op een kopbal van Kaya.

Koita haalde in minuut 65 staalhard uit. Zijn vrije trap ging tegen de lat. Garcia voerde opnieuw twee wissels door. Ngawa en Opoku kwamen Mendyl en Nsingi vervangen.

STVV bleef komen. Koita probeerde het vanop afstand, Leysen duwde over. Onze doelman bleef zeer sterk presteren. Een poging van dichtbij en een kopbal werd onschadelijk gemaakt.

Barnes knikte in de blessuretijd een hoekschop nog naast. Leysen zette in het absolute slot de kers op de taart van zijn wedstrijd. Koita sneed naar binnen en haalde verschroeiend uit, maar Leysen ramde het leer weg en schonk ons zo een felbevochten punt op verplaatsing.

“Tobe heeft een perfecte wedstrijd gespeeld”

“Het rood van Sagrado betekende het einde van ons plannetje”, stelde coach Oscar Garcia na afloop. “Met elf konden we misschien meedoen voor drie punten, maar de spelers toonden karakter en genoten van het verdedigen. Tobe heeft een perfecte wedstrijd gespeeld.”

“Ik had wel de beste plaats in het stadion om de wedstrijd te volgen in de tweede helft”, reageerde Tobe Leysen. “Het was gewoon mijn moment. Ik had wel het gevoel dat we stand zouden houden. De trainer zei dat we moesten genieten van het verdedigen. Dat hebben we ook gedaan. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan dat puntje.”