Club

Pro League viert diversiteit met Football for All

Dit weekend gingen onze competities opnieuw in de regenboogkleuren getoogd. Zowel in de Jupiler Pro League als de Challenger Pro League en de Lotto Super League trokken de kapiteins de regenboogband aan en droegen de cornervlaggen de kleuren van de LGBTQI-gemeenschap.

Met de vijfde editie van de Football for All-campagne verklaart de Pro League opnieuw haar engagement voor een open en diverse voetbalwereld, waarin elke fan, liefhebber, speler en medewerker zichzelf kan zijn. Speeldag 3 in de Jupiler Pro League Play-offs, speeldag 10 in de Challenger Pro League Play-offs en de laatste speeldag van de play-offs in de Lotto Super League gingen daarom door in regenboogkleuren. Zo droeg onze kapitein van OH Leuven Women Sari Kees de regenboogband tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk Ladies en hadden de cornervlaggen van het King Power at den Dreef Stadion opnieuw de regenboogkleuren.

Naast de regenboogcampagne zet de Pro League ook in op dialoog met de LGBTQI-gemeenschap. Zo zette de Pro League het voorbije jaar een werkgroep met sporters, supporters en experts die hun input leveren over kleine en grote ingrepen die de Pro League samen met de clubs kan nemen voor een LGBTQI-vriendelijk klimaat.

Koop je abonnement