Community

Pro League trapt kerstactie af

De Pro League, haar 28 clubs, Eleven DAZN en andere partners geven vrijdag het startschot van de jaarlijkse kerstactie. Tussen 15 en 30 december nodigen we onze fans uit om een bod te plaatsen op gesigneerde wedstrijdshirts van hun favoriete spelers en zo Younited Belgium te steunen.

Shirt van je favoriete speler

Bied hier

Daarnaast kan er ook dit jaar weer geboden worden op 40 exclusieve items en ervaringen: VIP-arrangementen voor het Pro League Gala, de Gouden Schoen, de Memorial Van Damme en een wedstrijd van de Red Flames samen met Sammy Mahdi, een blik achter de schermen en meet & greets bij de Pro League-clubs én bij Sporting Hasselt, een partijtje golf met Geert De Vlieger, achter de schermen bij opnames van MIDMID, Extra Time en onze live uitzendingen. Voor iedere voetbalfan wat wils!

Ook dit jaar gaat de opbrengst integraal naar onze sociale partner Younited Belgium, die personen met een kwetsbaarheid een thuis geeft in voetbalteams en ze ondersteunt en perspectief biedt. “Dankzij de steun van de Pro League kunnen wij teams oprichten en ondersteunen, en dat niet alleen bij profclubs. Het voorbije jaar kwamen er dertien teams bij, de meeste in kleinere steden en gemeenten. Zo toont het profvoetbal zich solidair met sociale organisaties en amateurclubs”, aldus Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium.

De vijftiende editie van de kerstactie van de Pro League kent intussen haar vertrouwde stramien.  Tijdens het kerstvoetbal van 26 en 27 december dragen de spelers van de Jupiler Pro League het Younited Belgium-logo. Speeldag 20 wordt voor deze bijzondere gelegenheid weer omgedoopt tot de Younited Pro League. Het online veilingplatform voor deze kerstactie opent op vrijdag 15 december. Nog tot zaterdag 30 december 12u kan je via www.matchwornshirt.com/proleague bieden op de items van jouw favoriete club en spelers.

Over Younited Belgium

De Pro League, haar clubs en Younited Belgium geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In de slogan My Team, My Home vat onze sociale partner het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent. Ongeacht jouw ras, afkomst, religie of sociale situatie: wie ploegmaats heeft, vindt altijd wel ergens steun. Younited Belgium biedt hen daarnaast een begeleidend kader.

Momenteel zijn er meer dan dertig Younited-voetbalteams verspreid over België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen, krijgen ze meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Koop je abonnement