fbpx
A-Team

Opoku keert terug naar OH Leuven

De Ghanese spits Nathan Opoku (21) sluit opnieuw aan bij OH Leuven. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leicester City FC.

Nathan Opoku kwam in januari aan bij OH Leuven, op uitleenbasis van Leicester City. Hij speelde zeven wedstrijden en scoorde daarin drie doelpunten en gaf één assist. Zij doelpunt tegen Standard werd door de supporters verkozen tot doelpunt van het jaar.

Opoku startte zijn carrière bij FDM Field Masters Football Club in Ghana. Hij speelde nog samen met Kamal Sowah, een jeugdvriend. Vervolgens maakte hij de stap naar Amerika waar hij in het ‘college’ voetbal speelde. Hij won de titel met Syracuse University en werd uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). Daar plukte Leicester City hem weg om hem vervolgens aan OH Leuven te verhuren.

Coach Marc Brys is blij dat hij verder kan werken met de Ghanese spits. “Nathan Opoku stak afgelopen seizoen zijn neus aan het venster. Hij is heel leergierig en werkt hard. Hij maakte sinds zijn transfer een mooie ontwikkeling door en ik ben blij dat wij met hem verder aan het werk kunnen gaan.” Opoku speelde vandaag meteen mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Beerschot.

Koop je abonnement