Women

Opnieuw vlotte zege tegen Club YLA

Net zoals op de openingsspeeldag van de play-offs won OH Leuven Women ook afgelopen zondag vlot van Club YLA. Onze dames wisten maar liefst vijf keer te scoren en slaagden er net zoals in de heenwedstrijd (0-6) in de nul te houden.

We kwamen zeer goed uit de startblokken. Eurlings zorgde voor de eerste dreiging. Een voorzet vanaf rechts van Detruyer kwam voor haar voeten en ze haalde meteen uit, maar bezoekende doelvrouw Schamp lag in de weg.

Enkele tellen later was het Eurlings die vanaf rechts de voorzet trapte en Janssens die naast besloot. Het vroege verdiende openingsdoelpunt kwam er uiteindelijk in minuut 3. Janssens versnelde op links en vond Johnsson-Haahr voor doel. Onze Zweedse aanvalster tikte de 1-0 binnen.

Lees onder de foto verder

Drie minuten later waren de rollen omgekeerd. Johnsson-Haahr kroop in de rol van aangever en Janssens maakte er 2-0 van. Cranshoff leek er nadien 3-0 van te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

De 3-0 kwam er halverwege de eerste helft. Detruyer vond prima de linkerbenedenhoek. Johnsson-Haahr kwam voor de rust nog dicht bij de 4-0. Die viel enkele minuten na de pauze. Eurlings zonderde Janssens af en zij legde het leer mooi naast Schamp in doel. Eurlings ging daarna ook op zoek naar haar doelpuntje, maar trof de paal.

Aan de overkant ging een poging van Minnaert via de lat net niet over de doellijn. Johnsson-Haahr liet nog een strafschop die ze zelf had afgedwongen onbenut. In de slotminuut zette ze wel de 5-0-eindstand op het scorebord. Een knal van Vanzeir ging tegen de lat en Johnsson-Haahr was goed gevolgd om binnen te tikken. Een mooie en verdiende overwinning voor onze dames.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees (66’ Wajnblum), Janssens, Onzia (75’ Ampoorter), Eurlings, De Bondt, Detruyer (66 Vanzeir’), Cranshoff, Janssen, Veefkind, Johnsson-Haahr.

Doelpunten: 3’ Johnsson-Haahr (1-0), 6’ Janssens (2-0), 23’ Detruyer (3-0), 49’ Janssens (4-0), 90’ Johnsson-Haahr (5-0).

“We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen”, doet coach Jimmy Coenraets de analyse. “We waren heel agressief. In de eerste tien minuten kwamen we 2-0 voor en dat gaf ons heel wat comfort. Je ziet dan ook dat we terug vertrouwen vonden in ons spel en terug geloofden in datgene wat we brengen. Dat zorgde dan voor een mooie overwinning.”

“Het was voor het mentale en fysieke standpunt nodig om nog eens aan te knopen met een overwinning. Zo krijgt iedereen het geloof voor de komende weken. De werkpunten zijn gekend. Als we nog efficiënter waren tegen Club dan maakten we er nog vier of vijf meer. Er kwamen heel wat emoties los en dat is goed dat we die konden uiten op een moment waar je wint.”

Leider Anderlecht telt met nog drie wedstrijden op de agenda vijf punten meer. “Hoe ik onze kansen nog inschat? Wij moeten een vlekkeloos parcours afleggen en hopen dat zij een steek laten vallen. Het is de eerste play-off in jaren dat het zo dicht tegen elkaar hangt. Dat is een mooi gegeven.”

De volgende wedstrijd voor onze dames is een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. “Wij treffen hen vier dagen nadat ze tegen Standard hebben gespeeld. Ongeacht wat het resultaat is van die wedstrijd moeten zij tegen ons winnen. Wij werken met een goed gevoel naar die wedstrijd toe”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement