Club

Openingswedstrijd van de competitie op groot scherm

De openingswedstrijd van de Jupiler Pro League tussen Sporting Charleroi en OH Leuven van zaterdag 29 juli wordt uitgezonden op groot scherm op de Oude Markt in Leuven!

Iedereen keek reikhalzend uit naar de bekendmaking van de speeldata voor het seizoen 2023-2024 in de Jupiler Pro League. Snel kwam er de ontgoocheling wanneer bleek dat de eerste wedstrijd tegen Sporting Charleroi op zaterdag 29 juli achter gesloten deuren afgewerkt moest worden. Dit was een beslissing door een disciplinaire sanctie voor de Carolo’s na supportersgedrag vorig seizoen. We vonden het belangrijk dat de wedstrijd samen beleefd kan worden door onze supporters. Meteen werden alternatieven onderzocht om toch een mooie beleving uit te werken voor de supporters van OH Leuven, die ongewild het slachtoffer zijn van deze situatie.

In het King Power at Den Dreef stadion vindt in hetzelfde weekend de finale plaats van het Europees kampioenschap U19 vrouwenvoetbal. Hierdoor was een organisatie in het stadion geen optie. De club is dan in gesprek gegaan met verschillende organisaties in het Leuvense en het stadsbestuur. Uiteindelijk is hier een mooi alternatief uitgekomen voor de supporters.

De wedstrijd  tussen Sporting Charleroi en OH Leuven zal uitgezonden worden op één van de meest iconische plaatsen in het centrum van Leuven: de Oude Markt! OH Leuven werkt hiervoor samen met de vzw Oude Markt en het Leuvense stadsbestuur. Ook met rechtenhouder Eleven werd een afspraak gemaakt zodat de wedstrijd uitgezonden kan worden. De toegang is gratis en voor en na de wedstrijd zal DJ Droppie voor animatie zorgen. De aftrap van de wedstrijd wordt gegeven om 18u15.

OH Leuven CEO Peter Willems is blij dat dit evenement tot stand is gekomen. “We zullen de steun van onze supporters in het stadion missen. We hebben afgelopen seizoen meermaals gevoeld dat we kunnen rekenen op onze supporters, zowel thuis als op verplaatsing. Onze dank gaat uit naar de vzw Leuvenement omdat we de infrastructuur van het Groot Verlof kunnen gebruiken, vzw Oude Markt en stad Leuven voor hun enthousiasme en medewerking om dit evenement mee mogelijk te maken. Een wedstrijd in het stadion is altijd de best mogelijke beleving, maar de uitzending op groot scherm op de Leuvense Oude Markt komt hier toch dicht bij in de buurt. De verankering in de stad en de regio is belangrijk voor OH Leuven. We willen mensen bij elkaar brengen om samen emoties te beleven. Dit kan voor de competitiestart in het hart van de stad. Deze samenwerking toont aan dat samen meer kan.”

Johan Geleyns, Leuvense schepen voor sport, handel en werk kijkt uit naar het evenement. “Wat een geweldig initiatief van OH Leuven dat de talrijke en immer enthousiaste supporters via een groot scherm op onze Leuvense Oude Markt toch de beleving van de eerste uitmatch kunnen meemaken. En waarom niet profiteren van de laatste solden zaterdag om dan nadien ons elftal aan te vuren bij een frisse Stella of frisdrank. En wie weet is deze afspraak op de Oude Markt, de Langste Toog van Europa, de start van een schitterend seizoen richting… jawel Europa! Tot zaterdag”, besluit schepen Geleyns.

Erik De Rop, voorzitter van de vzw Oude Markt sluit zich hierbij aan: “OHL en OM, bijna dezelfde initialen. Maar we hebben nog veel meer gemeen. Beiden steunen op een sterke lokale verbondenheid om de Leuvenaar plezier en vertier te brengen.  Zonder het sociale engagement uit het oog te verliezen. Maar steeds met een frisse Stella of een frisdrank in de hand. Voor de start van het nieuwe seizoen slaan we de handen in elkaar. A match made in heaven. Misschien wordt dit wel de start van een memorabel seizoen…? Daar gaan we voor!”

Voorlopig geen fandag

Er staat voorlopig geen fandag op de planning. In het King Power at Den Dreef stadion vindt momenteel het Europees kampioenschap vrouwen onder 19 jaar plaats. Dit is het allereerste vrouwen EK ooit in België en het is een geweldige eer voor de club om vier wedstrijden te mogen organiseren, waaronder de openingswedstrijd en de finale. Dit brengt echter wel met zich mee dat het stadion niet beschikbaar is voor een traditionele fandag voor de start van de competitie. Samen met de supportersfederatie O-Hasj-El en de supportersverenigingen zijn we wel op zoek naar alternatieven later dit seizoen.

Koop je abonnement