Club

‘OHL in de buurt’ start op tweede locatie

De community werking van OH Leuven is, in samenwerking met Stad Leuven, opgestart op een tweede locatie met het initiatief ‘OHL in de buurt’. Vanaf nu kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar ook in de Rijschool in Leuven terecht voor een wekelijkse voetbaltraining.

Het project wil kinderen en jongeren in en rond Leuven aanzetten tot voetballen. Na de opstart van de eerste locatie in het Boudewijnstadion in Kessel-Lo voor kinderen van de buurtwerking Casablanca, kunnen kinderen uit centrum Leuven voortaan elke donderdagavond deelnemen aan een leuke voetbaltraining.

De focus ligt op plezier maken en iets bijleren. Het belangrijkste is dat de kinderen de week nadien opnieuw staan te springen om te komen voetballen. ‘OHL in de buurt’ richt zich op kinderen die nog niet aangesloten zijn bij een voetbalclub, maar wel graag willen voetballen.

De trainingen vinden plaats onder begeleiding van jongeren uit Leuven die interesse tonen in het voetbal. Zij krijgen de kans om de rol van voetbalcoach op te nemen. Om ook deze jongeren de volledige ondersteuning te bieden, organiseert OH Leuven samen met Voetbal Vlaanderen een ‘Start to Coach’ opleiding. Elke vrijdagavond krijgen deze jongeren een trainersopleiding, om zo de kwaliteit van de trainingen te garanderen.

Koop je abonnement