A-Team

OH Leuven zet KV Mechelen met 1-2 opzij

OH Leuven heeft zaterdagavond een knappe 1-2-overwinning geboekt op het veld van KV Mechelen. Thorsteinsson en Maziz zorgden voor de doelpunten.

Coach Marc Brys voerde drie wijzigingen door. Miguel verving de geblesseerde Ricca. Thorsteinsson en Nsingi hielden Kiyine en Braut Brunes op de bank. Bij KV Mechelen moest Hairemans op de bank starten en was er wel een basisplaats voor Walsh.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze jongens. Schingtienne veroverde goed de bal en speelde Nsingi aan. Die hield de snelheid in de aanval en zonderde Thorsteinsson af. Onze IJslander legde de 0-1 prima voorbij Coucke in doel.

Na tien minuten opschudding aan beide kanten. Prévot ging onder de bal door, maar Schrijvers trapte het leer nog net voor de lijn weg. Meteen aan de overkant haalde Walsh Thorsteinsson onderuit. Een VAR-interventie volgde en scheidsrechter Verboomen legde de bal op de stip. Thorsteinsson vond echter Coucke op zijn weg.

KV Mechelen voerde de druk op. Op de tegenaanval konden we nog dreigen via Thorsteinsson en Maziz. We kwamen goed weg toen Mrabti een hoekschop voorlangs knikte. Aan de tweede paal kwam Cobbaut te laat. Op slag van rust viel dan toch de 0-2. Na een prima actie haalde Nsingi hard uit. Coucke duwde weg, maar Maziz was goed gevolgd en kopte de dubbele voorsprong tegen de touwen.

Standgehouden na de pauze

De tweede helft begon niet goed. Pflucke maakte vrijwel meteen de aansluitingstreffer. Een doelpunt dat de thuisploeg een boost gaf. We reageerden met een hard schot – te centraal – schot van Dom.

Daarna vielen er aan beide kanten zeer weinig doelpogingen te noteren. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd staken we nog een keer onze neus aan het venster. Thorsteinsson probeerde het vanuit de draai. Coucke duwde weg.

Het was het begin een betere Leuvense periode. Een minuut later namen Maziz en opnieuw Thorsteinsson onder vuur. De 1-3 hing dus in de lucht. Uiteindelijk wist Thorsteinsson ook te scoren, maar werd het doelpunt na een VAR-interventie afgekeurd voor buitenspel van Dom.

De score veranderde niet meer. Een deugddoende driepunter waardoor we drie wedstrijden – 7 op 9 – ongeslagen zijn.

Brys: "We hebben gedaan wat we moesten doen"

“We hebben gedaan wat we moesten doen: snel hen proberen te verrassen met onze snelle omschakeling”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Dat is met Nsingi perfect gelukt. Als je de gemiste penalty er nog bijrekent dan kom je op 0-3. Dan is het niet meer aan ons om het spel te blijven maken. Het is dan aan een thuisploeg om druk te zetten.”

“We kregen de 1-2 na 30 seconden in de tweede helft binnen. Er moest terug rust en organisatie komen. Ik denk dat we dan buiten enkele hoge ballen niets hebben weggegeven. Er werd ons alleen nog een doelpunt afgenomen dat eigenlijk legaal was. De positie van Dom had weinig invloed op het doelpunt.”

“Voor de wedstrijd hadden we een compilatie gegeven van de drive, inzet en engagement van de spelers. Dat hebben we vandaag terug gezien. Moeilijke wedstrijd tegen toch wel een goede ploeg. Als je dan de drie punten kunt pakken dan mogen we terugblikken op een goed resultaat en een goede wedstrijd.”

“Wij moeten nog altijd een inhaalbeweging maken. Het is niet omdat je drie wedstrijden wat puntjes neemt dat je daarop moet gaan teren. Ik mag hopen dat de spelers dat ook weten. Er wachten ons moeilijke wedstrijden. Wij moeten voortdoen op onze sterkte en op dit moment is dat vooral cohesie.”

Koop je abonnement