Women

OH Leuven Women zit aan 6 op 6 na vlotte zege tegen White Star

OH Leuven Women is prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een 0-2-overwinning tegen Gent Ladies knoopten onze dames zaterdagavond aan met een 8-0-zege tegen FCF White Star. Van Kerkhoven, Eurlings (x2), Van Dijk (x2) en Detruyer (x3) zorgden voor de doelpunten.

Coach Jimmy Coenraets voerde geen wijzigingen door in vergelijking met het elftal dat op de openingsspeeldag won van Gent Ladies. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten opende Van Kerkhoven, net zoals vorige week, de score. Onze aanvalster knalde het leer mooi met de buitenkant van de rechtervoet in de linkerbenedenhoek.

Tien minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Detruyer trapte aan de eerste paal een voorzet vanaf rechts goed tegen de touwen. We bleven vlot de weg naar het doel vinden. Iets voorbij halfweg de eerste helft zette Eurlings een elfmeter feilloos om. In minuut 35 knalde Detruyer heerlijk van tien meter buiten het zestienmetergebied met links de 4-0 in linkerbovenhoek.

Meteen na de pauze was Detruyer goed gevolgd na een poging van Van Kerkhoven. Zo vervolledigde ze haar hattrick. Twintig minuten voor affluiten maakte de ingevallen Van Dijk er vanaf de stip 6-0 van. Niet veel later was Eurlings er bij de pinken bij om de 7-0 binnen te trappen en met haar tweede van de wedstrijd legde Van Dijk de 8-0-eindstand vast.

Doelpunten: 5’ Van Kerkhoven (1-0), 15’ Detruyer (2-0), 26’ Eurlings (3-0, strafschop), 35’ Detruyer (4-0), 46’ Detruyer (5-0), 73’ Van Dijk (6-0, strafschop), 78’ Eurlings (7-0), 80’ Van Dijk (8-0).

Coenraets: “Na de 1-0 niet echt problemen gekend”

“Al bij al een vlotte overwinning”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Na de wedstrijd die zij vorige week tegen Genk (1-2-nederlaag) speelden, had ik toch een stugger blok verwacht. We hadden de analyse goed gemaakt. Bij ons was het vooral kijken naar wanneer willen we opbouwen en wanneer moet de bal eens lang getrapt worden. Het was vandaag duidelijk dat we soms iets te veel breiden en dan meer lang moesten kiezen. Het eerste doelpunt was daar een voorbeeld van. Evrard vond vrij gemakkelijk Van Kerkhoven achter de verdediging en zij kon even gemakkelijk binnentikken. Vanaf dan hebben we niet echt problemen gekend.”

“We hebben een ander gezicht getoond dan tegen Gent, waar we bij momenten arrogant speelden en de bal te lang in bezit hielden. Vandaag hielden we het bij één, twee of drie balcontacten en dat heeft Woluwe wel gevoeld. Daarnaast was er ook heel veel beweging. De invalsters konden hetzelfde niveau aanhouden en dat beperkt verval tussen de eerste en tweede helft doet een tegenstander heel veel pijn. Je voelt dat de concurrentie enorm is en dat de dames willen strijden. Ze vielen in en speelden op het scherpst van de snee, wat een heel groot voordeel is voor ons.”

“Het is belangrijk om op onszelf te focussen”

“Welke werkpunten er zijn na een 8-0-overwinning? We nemen heel veel goede zaken mee, maar er zijn inderdaad nog enkele werkpunten. Het autonoom denken is er daar eentje van. De vertaalslag van de trainingen en analyses maken naar het veld blijft een groot werkpunt. Daarnaast zijn de onderlinge motivatie en elkaar als team nog versterker super belangrijk in onze situatie. De bank is zo breed dat je weet dat er op bepaalde momenten bepaalde karakters gaan beginnen spelen en daar moeten we voor opletten. Een mentaal werkpunt.”

Na de nieuwe zege behouden we ons perfect rapport. “Vorig jaar begonnen we ook met een zes op zes. Toen behielden we tot de wedstrijd tegen Standard het maximum van de punten. Het is belangrijk om op onszelf te focussen. Dat heb ik ook gevraagd na de wedstrijd en ik heb benadrukt dat het nog heel lang is. We mogen vieren, maar moeten niet arrogant worden. Er vielen al een paar rare uitslagen. Na twee speeldagen kan je nog maar heel weinig zeggen over de competitie.”

“Volgende week trekken we naar Standard. Ik heb hen al zien spelen. Het enige nadeel is dat ze nog twee of drie speelsters missen, waarmee ze een ander systeem kunnen spelen. We gaan voldoende beelden moeten bekijken, maar we moeten vooral nadenken hoe we hun snelheid gaan opvangen. Dat was vorig jaar een probleem en het blijft een grote sterkte van hen. De vraag is hoe wij daar mee zullen omgaan”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement