Women

OH Leuven Women zet KAA Gent opzij

OH Leuven Women won zaterdagnamiddag met 3-4 van KAA Gent. Zomers (x2), Detruyer en Janssen maakten de Leuvense doelpunten.

“Ik kijk terug met een dubbel gevoel”, opent coach Jimmy Coenraets. “Enerzijds tevreden dat we met de drie punten huiswaarts keerden. Alleen waren we iets te afhankelijk van individuele flitsen en hebben we dat gevoeld. Ik vond het collectief net wat minder.”

“Met momenten stonden we heel wankel. We raakten heel snel in paniek. Als je de tweede helft bekijkt dan is dat één die heel rustig moet kunnen uitspelen. Dat lieten we na. De vraag is of het nonchalance was of was het voor sommigen al interland break.”

Het belangrijkste was de overwinning. “Op het einde van de rit tellen de drie punten. We beginnen de play-offs met twee zeges. Iets wat vorig jaar helemaal anders was. Op dat vlak was het dus wel positief.”

“Ervaring opgedaan”

Onze dames wisten in een spannende slotfase stand te houden. “Enkele speelsters stuurden het team aan en maanden iedereen tot rust aan. Je zag wel de ervaring die sommigen hebben opgedaan.”

“Of dat het grote verschil is met vorig jaar? Het zijn twee elementen. Het feit dat je kan winnen op basis van individuele kwaliteit wil zeggen dat er enkele dames nu net wat meer opstaan tijdens de play-offs. Dat ontbrak vorig jaar een beetje. De sterkhouders hadden het toen niet makkelijk om het verschil te maken.”

“Anderzijds voel je dat we mentaal wel sterk genoeg zijn om dit type wedstrijden naar ons toe te trekken. We moeten wel eerlijk zijn en zeggen dat we op het einde gebibberd hebben. Het was even paniek, maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind en dat is positief.”

Drieluik

Voor onze volgende wedstrijd trekken we op zaterdag 13 april naar Anderlecht. “Nu is er eerst de interland break wat maakt dat het altijd schuiven is. We hebben wel geluk dat het paasvakantie is, waardoor het een unieke kans is voor wat jongeren om in onze omgeving mee te trainen.”

“We spelen deze week twee oefenwedstrijden tegen PSV. Allemaal heel leuk om richting Anderlecht toe te werken, wat toch het begin is van een heel belangrijke week. Zaterdag Anderlecht, dinsdag Club YLA en zaterdag Standard.”

“Iedereen kijkt uit naar dat drieluik. We kunnen daar nu met een ander gevoel naar toe werken dan de afgelopen jaren. Iedereen beseft dat de competitie niet beslist zal worden in die week, maar dat het wel een belangrijk component zal worden. Ik voel dat de algemene nervositeit en stress in het team wel heel goed meevalt. We gaan heel volwassen met de situatie om en werken heel rustig verder, wat momenteel een wapen is dat we hebben”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 6′ Elyn (1-0), 20′ Zomers (1-1), 35′ Zomers (1-2), 45′ Detruyer (1-3), 49′ Janssen (1-4), 69′ Elyn (2-4), 86′ Biesmans (3-4, eigen doelpunt).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers, Detruyer (83′ Carravetta), Ampoorter (68′ Van Besauw), Reynders (46′ Biesmans), Kuijpers, Van Dijk, Janssen (68′ Marinucci), Veefkind.

Koop je abonnement