Women

OH Leuven Women zet FC Fémina White Star vlot opzij

OH Leuven Women boekte vrijdagavond een knappe 0-4-overwinning op bezoek bij FC Fémina White Star. Zomers en Van Dijk wisten allebei tweemaal te scoren.

Coach Jimmy Coenraets was afwezig en zal om persoonlijke redenen dit kalenderjaar niet meer op de bank zitten. Trainer ad-interim Eddy Vanhemel en assistent-trainers Sam Lismont en Tim Aga moesten OH Leuven naar een nieuwe driepunter loodsen en dat lukte hen ook.

“Uiteindelijk hebben we alsnog een vlotte overwinning weten te boeken”, blikt coach Eddy Vanhemel terug. “We speelden tegen een gesloten tegenstander. Ik vind wel dat we goed omgegaan zijn met de weinige ruimte die we kregen. In de laatste zone stokte het.”

Het openingsdoelpunt liet dan ook even op zich wachten. “Ik moet zeggen dat we nooit in de problemen kwamen en de controle wisten te behouden. We creëerden wat kansjes en misten een strafschop. Net voor de rust kwamen we toch 0-1 op voorsprong.”

“Verdiende overwinning na een gedisciplineerde en goede wedstrijd”

“Tijdens de pauze stuurden we de organisatie wat bij. Het tempo van de balcirculatie moest hoog blijven om de tegenstander uit hun blok te laten komen. Daar zijn we goed in geslaagd en zo kregen we meer ruimte.”

Meteen na de pauze verdubbelde Van Dijk onze voorsprong. “Uiteindelijk konden we die voorsprong uitbouwen tot 0-4 en wisten we altijd de controle over de wedstrijd vast te houden. Een verdiende overwinning na een gedisciplineerde en goede wedstrijd.”

Eerste keer

Voor Vanhemel was het de eerste keer als coach van een vrouwenelftal. “Het was inderdaad nieuw voor mij. Ik vond het wel fijn om te doen en heb me geamuseerd. Het was plezant om te zien hoe zij de wedstrijd invullen en beleven.”

Vrijdag trekken we naar KAA Gent. “Ik zal ook die wedstrijd voor mijn rekening nemen. Wij werken heel nauw samen met de vrouwen en moeten collegiaal zijn met Jimmy Coenraerts, die met hart en ziel werkt voor de vrouwenploeg. We proberen hem met veel plezier te helpen daar waar we kunnen.”

“Het is duidelijk dat dit team weet waar ze naartoe willen en ze stralen dat ook uit. Je voelt dat ze op een missie zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze tegen Gent ook heel gemotiveerd gaan zijn om een resultaat te behalen. Wij staan eerste in het klassement, waardoor iedereen tegen ons wil winnen. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Ik voel dat de drang naar succes en de focus aanwezig zijn.”

Doelpunten: 44′ Zomers (0-1), 48′ Van Dijk (0-2), 86′ Zomers (0-3), 90′ Van Dijk (0-4).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees (86′ Golob), Zomers, Detruyer (72′ Reynders), Ampoorter (86′ Mertens), Kuijpers, Van Dijk, Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement