Women

OH Leuven Women zet Club YLA met 5-1 opzij

OH Leuven Women won zaterdagavond met 5-1 van Club YLA. Van Kerkhoven, Detruyer (x2), Van Schoonhoven en Coenraets maakten de doelpunten. De wedstrijd stond in het kader van 'De Warmste Match' en zo verbraken we het toeschouwersrecord.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze dames. Van Schoonhoven stak mooi Detruyer diep, die bracht met links prima voor en Van Kerkhoven knikte aan de eerste paal binnen. Vijf minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Van Kerkhoven veroverde de bal en zonderde Eurlings af. Detruyer duwde haar perfecte voorzet tegen de touwen.

Eurlings werd op het kwartier in stelling gebracht door Janssens, maar haar poging werd afgeblokt. Aan de overkant moest Evrard een eerste keer in actie komen na een kopbal van Ariyo.

Exact op het halfuur werd een doelpunt van Detruyer afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van assistgeefster Eurlings. Enkele minuten later ging de bal op de stip na hands. Van Schoonhoven faalde niet en knalde de elfmeter heerlijk binnen.

Bijna stond het voor de rust nog 4-0. Eurlings werd  het straatje ingestuurd en bracht alweer goed voor, maar Van Kerkhoven raakte niet voorbij doelvrouw Covent. Twee minuten later had Covent geen verhaal, maar duwde Van Kerkhoven de voorzet van Detruyer tegen de paal. Nog was het niet gedaan. Cattoor besloot na een hoekschop over en ook Mertens vond Covent op haar weg.

Drie doelpunten na de pauze

De tweede helft begon niet goed. De bal ging al na twee minuten op de stip. Vanmechelen liet Evrard kansloos. We hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Iets na het uur kwam Ariyo dicht bij de aansluitingstreffer. Het doelpunt viel aan de overkant. Na een snelle tegenaanval vond Van Kerkhoven Detruyer, die schakelde haar tegenstandster uit en legde de 4-1 mooi naast Covent.

We namen de controle terug over. De ingevallen Van Dijk was tweemaal dicht bij een doelpunt en Van Kerkhoven kopte de 5-1 tegen de paal. Tien minuten voor affluiten stond het dan toch 5-1. Van Kerkhoven ontglipte aan de buitenspelval en legde goed opzij voor invalster Coenraets. Via de dwarsligger knalde ze binnen.

Doelpunten: 5’ Van Kerkhoven (1-0), 10’ Detruyer (2-0), 35’ Van Schoonhoven (3-0, strafschop) 48’ Vanmechelen (3-1, strafschop), 64′ Detruyer (4-1), 83′ Coenraets (5-1).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Veefkind, Kees, Van Belle, Van Schoonhoven (59’ Ampoorter), Mertens (78′ Cranshoff), Janssens, Cattoor (78′ Coenraets), Van Kerkhoven, Detruyer (70′ Van Dijk), Eurlings.

Coenraets: "Het wedstrijdbegin kon niet beter"

“We zijn met de juiste grinta en motivatie aan de wedstrijd begonnen”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Dat was ook het signaal na vorige week en zelfs nog na de bekeruitschakeling. De boodschap was om onmiddellijk de wedstrijd naar ons toe te trekken, zeker omdat we wisten dat er veel supporters aanwezig zouden zijn. Mensen die speciaal voor ons toch de koude – het was echt koud – hebben getrotseerd.”

“Het wedstrijdbegin kon niet beter zijn en viel in ons voordeel. Ik denk zelfs dat we misschien al iets te viel lieten liggen. We gingen iets te onstuimig om met onze kansen en lieten zo het perfecte scenario om aan de rust te hebben liggen. In de eerste helft hebben we er iets te veel een omschakelwedstrijd van gemaakt. Wij reageerden iets te snel op de foutjes van Club met ook een verkeerde inspeelpass. Die momenten hebben we eigenlijk te weinig benut. Vanaf minuut 30 waren we terug dominant en gingen we onze momenten opnieuw kiezen door middel van een goede opbouw.”

“Of het na de pauze even letterlijk en figuurlijk bibberen was? Club YLA voerde twee aanpassingen door, gingen met vijf achterin toch defensiever spelen en verwachtte net iets meer van hun backs. Wij begonnen ietwat te twijfelen en vingen dat moeilijker op. We grepen goed in toen we de wissels doorvoerden. Na een kwartier namen we de wedstrijd opnieuw in handen en zetten we dat om in dominantie. Maar de wedstrijd terug aanvatten in die x-aantal minuten na de rust met dezelfde grinta is toch iets waar deze ploeg nog meer in moet groeien. We hadden dat nochtans aangegeven tijdens de pauze.”

“Het feit dat deze wedstrijd ‘De Warmste Match’ was, is een belangrijke kleine stap in het vrouwenvoetbal. Dit was nodig om mensen te laten proeven van hoe mooi het vrouwenvoetbal ook kan zijn. Ik denk dat veel mensen van beide ploegen van deze wedstrijd genoten hebben. We hebben allebei heel mooi voetbal gebracht en dat was wat we vooral aan de mensen wilden tonen. De club is geslaagd in haar doel dat ze voorop had gesteld: de kracht en pracht van het vrouwenvoetbal iets meer verspreiden in Leuven,  zorgen dat we meer en meer harten winnen en dat we de komende wedstrijden deze mensen hopelijk zien terugkomen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement