fbpx
Women

OH Leuven Women zet Club YLA met 1-3 opzij

OH Leuven Women volbracht zaterdagnamiddag haar taak met verve. De topper op het veld van Club YLA werd met 1-3 gewonnen. Van Kerkhoven, Van Dijk en Eurlings maakten de doelpunten.

De studieronde duurde niet lang. In minuut 7 viel er al een poginkje van Ampoorter te noteren. Twee minuten later was het wel raak. Van Kerkhoven zette zich goed door en legde het openingsdoelpunt onder doelvrouw Schamp in doel. Nog voor het kwartier kwam Van Kerkhoven dicht bij de 0-2. Ze tikte het leer in het zijnet.

We hielden de controle en diepten halverwege de eerste helft onze voorsprong uit. Detruyer onderschepte hoog op het veld de bal en legde vanaf links goed af voor Van Dijk. Onze aanvalster trapte de 0-2 zeer knap in de korte hoek. Nog voor de pauze kwam Van Dijk dicht bij haar tweede doelpunt, maar haar knal werd afgeblokt. Een afstandsschot van Ampoorter spatte ook nog uiteen tegen de lat.

Even na het uur maakte Vanmechelen de aansluitingstreffer nadat we de bal achterin niet goed wegkregen. Het was pas het eerste tegendoelpunt – na zeven clean sheets op rij – in de competitie dit seizoen. We reageerden met een kans voor Veefkind na hoekschop. Haar poging ging over.

Twintig minuten voor affluiten werd invalster Eurlings aangetrapt in het zestienmetergebied. Ampoorter trapte de elfmeter op Schamp en ook in de herneming raakte Van Kerkhoven niet voorbij de Brugse doelvrouw. Aan de overkant trof Ariyo Roosa het zijnet. In minuut 89 besliste Eurlings op aangeven van invalster Cranshoff met een heerlijke volley de wedstrijd. Zo boekten we onze achtste overwinning op een rij en blijven we bovenaan de rangschikking staan.

Doelpunten: 9’ Van Kerkhoven (0-1), 25’ Van Dijk (0-2), 62’ Vanmechelen (1-2), 89’ Eurlings (1-3).

OH Leuven Women: Evrard, Veefkind, Tysiak, Kees, Janssens, Ampoorter (77’ Van Schoonhoven), Van Belle, Mertens, Van Kerkhoven, Detruyer (77’ Cranshoff), Van Dijk (46’ Eurlings).

Coenraets: "Zeker een geslaagde eerste test"

“We verdienden zeker de drie punten alleen is de manier waarop niet volledig zoals wij het wilden”, stelt coach Jimmy Coenraets. “We hadden heel hoge verwachtingen voor deze wedstrijd omdat het, zoals overal geschreven of gezegd werd, het moment was om te tonen wat we kunnen tegen ploegen uit de top 4. Het was dus kijken of we hier klaar voor waren en hoe we dit gingen aanpakken.”

“We begonnen goed en maakten in de eerste helft wel wat juiste keuzes. Zo kwamen we er voetballend goed uit. Het eerste en tweede doelpunt zijn daar voorbeelden van. Bij de 0-1 kwamen we mooi onder de druk uit en de 0-2 viel na een hele mooie drukfase. We pakken daar wel de zaken mee die we zeker moesten meepakken. In het algemeen zijn we heel tevreden met de drie punten, maar ik denk wel dat de manier waarop nog veel marge bevat.”

We slikten ons eerste tegendoelpunt. Coenraets gaf op voorhand aan dat het vooral kijken was hoe we daarop zouden reageren. “Dat de reactie best oké was? Ja. Het enige nadeel is dat er twee à drie individuele fouten werden gemaakt voorafgaand aan dat doelpunt. Dat kruipt wel snel in twee of drie hoofden. Ik moet toegeven dat we daarna nog even hebben gebibberd. We misten nog een penalty. Er waren momenten dat we de wedstrijd konden doden. We moeten heel eerlijk zijn en zeggen dat we heel tevreden waren dat Eurlings in minuut 89 haar mogelijkheid afmaakte en dat we met een gerust gevoel terug konden gaan zitten. We zagen toch even een slechter scenario voor ogen.”

“Als je het wedstrijdblad bekijkt dan zie je dat we drie spitsen hebben opgesteld en dat ze alle drie gescoord hebben. Dat is een groot verschil met vorig seizoen. Er staan dit seizoen enkele dames die makkelijk een goal kunnen maken. Van Kerkhoven maakte alweer een spitsengoal: op het juiste moment in de rug van de verdediging kruipen, oog in oog met de doelvrouw staan en het leer met links heel zuiver binnen leggen. Die fases weten we nu gewoon af te maken. Ook bij de tweede goal positioneerde Van Dijk zich heel goed en maakte ze het af. We kunnen dit seizoen de wedstrijd doden op toch de cruciale momenten. Vorig seizoen hadden we minder scorend vermogen.”

“Mentaal is dit een opsteker en dat is goed. Ik voelde in de groep na de wedstrijd toch wat ontevredenheid bij sommige speelsters. Ampoorter was aangedaan van die strafschop die ze miste. Enkele andere speelsters stelden dat het goed was dat we wonnen, want dat ze het zichzelf anders niet konden vergeven als we niet hadden gewonnen. Dat is positief. Het leeft in de groep dat het alleen nog maar beter kan tegen dit soort ploegen. Het was zeker een geslaagde eerste test, maar ook een confrontatie met de realiteit dat het nog beter gaat moeten om de volgende testen ook te doorstaan”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement