Women

OH Leuven Women zet Charleroi met 8-1 opzij

OH Leuven Women hield zaterdagnamiddag knap de drie punten thuis. Onze dames wonnen maar liefst met 8-1 van Sporting Charleroi en blijven zo ongeslagen aan de leiding.

“Het was een goede wedstrijd, waarin we al na een kwartier op een 3-0-voorsprong stonden”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. “De dames slaagden erin om het vooropgestelde plan goed uit te voeren. De eerste doelpunten vielen op basis van wat de staf had voorgeschreven. De speelsters herkenden en lazen de situaties goed. Dat maakt je als coach gelukkig.”

Aan de pauze stond het 5-0. De tweede helft begon met een tegendoelpunt. “We moeten blijven zeggen dat we iets te gemakkelijk doelpunten slikken. Meerdere individuele fouten gingen aan het tegendoelpunt vooraf. Langs de andere kant kan het gebeuren dat de focus bij die tussenstand even niet juist zit.”

Een groot probleem vond coach Coenraets het niet. “Geen structureel probleem. Een eenmalig iets en credits aan Charleroi om dat moment te benutten. Enkele minuten later scoorden wij en dan kan je dat tegendoelpunt enkel een smetje op de overwinning noemen. Maar we zijn uiteraard tevreden met de overwinning.”

Context herkennen

Met een 19 op 21 in de achterzak en onlangs ook een ruime zege in de Beker van België gaat het prima voor onze dames. “Je ziet een heel gedreven ploeg. We brengen vaak bijna dezelfde elf aan de aftrap en dat creëert heel veel automatismes. Tegen Charleroi voetbalden we heel complexloos en we hebben op verschillende manieren aangevallen.”

“We herkennen de context en maken niet meer dezelfde fouten van vorig jaar. Wat ik daarmee bedoel is dat we nu net wat meer herkennen welk wapen we kunnen gebruiken op welk moment. Laat dat net datgene zijn dat je als coach wilt. Je voelt dat het proces van het bouwen van een team goed aan het lukken is.”

“We moeten iedereen alert en in hetzelfde vormpeil houden”

Donderdag staat er een oefenwedstrijd tegen PSV op het programma. “Vooral een moment om dames minuten te kunnen geven. Zo creëer je geen al te grote verschillen in speelminuten in de kern. Enkele dames trekken naar de nationale ploeg en gaan daar veel minuten maken. De andere speelsters moeten ook bezig blijven en minuten maken. We moeten iedereen alert en in hetzelfde vormpeil houden.”

Op zaterdag 4 november trekken we naar RSC Anderlecht. “Enerzijds kan je stellen dat het niet van moeten is, maar dan bedrieg je jezelf, want je weet dat je die wedstrijd altijd wilt winnen. Het is kwestie van hetzelfde voetbal van de afgelopen weken te brengen. We drukten Standard achteruit en konden Charleroi in de eerste 40 minuten verrassen met heel fris voetbal. Laat dat nu hetgeen dat we moeten durven brengen tegen de echte topploegen.”

“Dat moet de boodschap zijn. Wij trekken naar Anderlecht zonder de billen dicht te knijpen en moeten klaar zijn voor – hopelijk voor iedereen – een heel aangename wedstrijd”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 4′ Seret (1-0, eigen doelpunt), 7′ Kuijpers (2-0), 13′ Golob (3-0), 41′ Kuijpers (4-0), 43′ Zomers (5-0), 46′ Faity (5-1), 64′ Zomers (6-1), 72′ Danquoins (7-1, eigen doelpunt), 73′ Van Dijk (8-1).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Zomers (72′ Tassens), Detruyer (55′ Reynders), Ampoorter (66′ Buysse), Kuijpers (72′ Carravetta), Van Dijk, Janssen (55′ Van Besauw), Marinucci, Veefkind, Golob, Biesmans.

Koop je abonnement