Women

OH Leuven Women wint vlot van Zulte Waregem

Na de nederlaag tegen Genk heeft OH Leuven Women woensdagavond op de juiste manier gereageerd. Onze dames zetten Zulte Waregem met 5-1 opzij. Wajnblum en Ampoorter wisten voor het eerst te scoren en Janssen maakte haar debuut.

Het was wachten tot iets na het kwartier vooraleer het openingsdoelpunt viel. Een voorzet van Onzia belandde aan de tweede paal bij Kees, die twijfelde niet en knalde de 1-0 binnen.

We diepten de voorsprong in de eerste helft nog verder uit. Wajnblum werd het straatje ingestuurd en legde haar eerste competitiedoelpunt voor onze club mooi naast doelvrouw Seynhaeve in doel. Vier minuten voor de rust zonderde Ampoorter Eurlings af. Onze aanvalster omspeelde Seynhaeve en maakte er 3-0 van.

Ook Ampoorter wist tien minuten ver in de tweede helft haar eerste doelpunt binnen te duwen op aangeven van Wajnblum. Onze honger was nog niet gestild. Kees kopte vlak na het uur na een hoekschop van Eurlings de 5-0 binnen.

In minuut 73 mocht Saar Janssen invallen en zo haar eerste minuten bij de hoofdmacht maken. We konden jammer genoeg de nul niet op het bord houden. Buyle legde tien minuten voor affluiten de 5-1 binnen. De drie punten kwamen uiteraard niet meer in het gedrang en zo staan onze dames terug helemaal bovenaan de rangschikking.

“De groep heeft zich op de gepaste manier getoond”, luidt de analyse van coach Jimmy Coenraets. “Zowel mentaal als voetballend hebben we ons eigen ding kunnen brengen en waren we heel dominant. We kwamen zelfs nog iets te laat op voorsprong. We misten drie zeer grote kansen. In de play-offs moeten we die momenten ook benutten.”

“Het verschil ten opzichte van vroeger is dat we naast de dominantie aan de bal het nu ook echt weten om te zetten in doelgevaar. We leren steeds beter hoe we de tegenstander de rol kunnen laten aannemen die wij willen.”

“We hebben enkele andere speelsters aan de aftrap gebracht. Bepaalde plannen vragen bepaalde profielen. We hebben geluk dat we een hele brede kern met veel kwaliteiten hebben. Het is altijd kijken hoe de dames die dan naast de groep vallen erop reageren, maar aan de invalbeurten te zien was dat toch zeer positief.”

“Het debuut van Janssen is een mooi verhaal en een signaal naar iedereen dat we kansen willen geven als de dames geduldig zijn en hun kans afwachten. Saar heeft die kans gegrepen. Als we kijken naar eerste doelpunten dan is er geen betere manier dan wat Ampoorter gedaan heeft. Ze verzilverde één van haar eerste basisplaatsen met een doelpunt”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement