Women

OH Leuven Women wint vlot van KAA Gent Ladies

OH Leuven Women zette zaterdagnamiddag KAA Gent Ladies met 0-5 opzij. Janssens (x2), Van Kerkhoven (x2) en Van Dijk maakten de Leuvense doelpunten.

Het was Janssens die in de openingsminuten onze dames op voorsprong bracht. Daarna was het even wachten op de dubbele voorsprong. Het tweede doelpunt van Van Kerkhoven viel enkele minuten voor de pauze.

Op het uur wist Janssens met haar tweede van de namiddag er 0-3 van te maken. De overwinning kwam niet meer in het gedrang. Invalster Van Dijk maakte er in de slotminuten 0-4 van. Uiteindelijk was het Van Kerkhoven, ook met haar tweede, die de 0-5-eindstand vastlegde.

Doelpunten: 9′ Janssens (0-1), 41′ Van Kerkhoven (0-2), 60′ Janssens (0-3), 85′ Van Dijk (0-4), 90′ Van Kerkhoven (0-5).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Detruyer, Eurlings (46′ Helsen), Ampoorter, Van Belle, Cranshoff (66′ Coenraets), Veefkind (72′ Swevers), Van Schoonhoven (46′ Van Dijk).

Coenraets: "Alles ging ineens heel vlot binnen"

“Ik blik positief terug”, stelt coach Jimmy Coenraets. “We waren het onszelf en iedereen waarmee we samenwerken verschuldigd om het seizoen op een goede manier te proberen eindigen. Om een bepaalde manier hebben we dat zaterdag getoond, maar het was anderzijds ook eigenaardig dat je er deze keer vijf binnentrapt met hetzelfde aantal kansen dan in de andere wedstrijden van de play-offs, waar de goals uitbleven. Alles ging ineens heel vlot binnen. We hadden zelfs kansen om de score nog iets verder uit te diepen.”

“Het gaat echt om efficiëntie. Zaterdag gingen kansen binnen die we ook kregen tijdens onze heenwedstrijd in de play-offs tegen Gent, maar toen bleven we steken op een 1-1-gelijkspel. Zonde. Met hetzelfde type spel en elftal trapten we er nu op een heel eenvoudige manier vijf binnen. Je bent dan ietwat teleurgesteld in jezelf dat je dat de eerste wedstrijd niet kon.”

Goed afsluiten

“We hadden opgeschreven hoeveel uren we er dit seizoen al hebben ingestoken en hoeveel uren we er nog moeten insteken. We moeten vooral zorgen dat de resterende uren niet het beeld van ons seizoen gaan vormen. Het moet een goede afsluiter worden en tegen Gent hebben we daar de eerste stap in gezet. Zaterdag tegen Genk zal het heel moeilijk worden, maar opnieuw een hele belangrijke wedstrijd om het seizoen op een goede manier af te sluiten.”

“Ik voel de honger nog in de groep. Dat toonden ze tegen Gent. We konden roteren en je zag dames invallen die nog iets willen tonen en de kroon op hun seizoen willen zetten. Tegen Genk missen we Van Kerkhoven (schorsing), Ampoorter en Mertens (blessures). Het wordt dus wel nog een beetje puzzelen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement