Women

OH Leuven Women wint vlot van Eendracht Aalst

De motor van OH Leuven Women blijft goed draaien. Zaterdag wonnen onze dames voor de vijfde keer op rij in de competitie. Op het veld van Eendracht Aalst trokken we met 0-7 aan het langste eind.

In de eerste helft kreeg OH Leuven aardig wat kansen om de score te openen, maar het was wachten tot vier minuten voor de rust. Aanvoerster Kees bracht ons op voorsprong. Na de rust ging het vlotter. De ingevallen Cranshoff maakte er vrij snel 0-2 van en dat gaf ons duidelijk vertrouwen. Ampoorter (x2) en Van Kerkhoven (x3) wisten nog te scoren en zo stond een kwartier voor affluiten de 0-7-eindstand al op het scorebord.

Doelpunten: 41’ Kees (0-1), 50’ Cranshoff (0-2), 61’ Ampoorter (0-3), 65’ Van Kerkhoven (0-4), 67’ Ampoorter (0-5), 72’ Van Kerkhoven (0-6), 75’ Van Kerkhoven (0-7).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Detruyer (64’ Lameir), Eurlings (46’ Mertens), Ampoorter, Cattoor (64’ Coenraets), Van Belle, Van Schoonhoven (46’ Cranshoff), Tysiak.

Coenraets: "Directer gespeeld na de rust"

“We mogen niet ontevreden zijn over de eerste helft”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “We creëerden heel veel zonder daadwerkelijk gevaarlijk te zijn. Hun keepster kwam er tweemaal goed tussen, Van Kerkhoven was driemaal ongelukkig in de afwerking. Het had aan de rust dus ook al 0-4 kunnen staan. Het was wachten op Kees die aan de tweede paal goed opduikt en de assist van Janssens goed in doel verwerkt.”

“Je weet dan dat je vrij comfortabel de tweede helft kan aanvatten omdat Aalst tot dan nog niets had gecreëerd en amper over de middellijn was geweest. We wisselden twee speelsters aan de rust omdat we gezien de staat het veld directer wilden spelen. We hadden in de eerste helft te veel balcontacten en tussenstationnetjes nodig. Cranshoff was voor haar doelpunt al tweemaal gevaarlijk geweest en maakte het vijf minuten na de pauze zeer mooi af. Vanaf dan ging het vrij vlot. Ampoorter maakte nog twee fenomenale doelpunten vanop zo’n 30 à 35 meter. En met Van Kerkhoven heb je een spits lopen. Ze maakte zeker niet haar allermooiste doelpunten, maar was wel dodelijk efficiënt in de tweede helft en stond op de goede plaats.”

15 op 15 en ook een vijfde clean sheet voor OH Leuven Women. “Dat het echt goed gaat? Inderdaad. Voor die clean sheet hielden we ons hart wel vast. Na de rust gaven we toch wat ruimte weg omdat iedereen mee wilde aanvallen. Aalst is vaak op een heel goede Tysiak gebotst. Ze hield de boel dicht. De clean sheet maakt mij gelukkiger dan de zeven gemaakte doelpunten. In onze organisatie is er wel nog marge voor verbetering. We moeten nog stugger staan.”

“We hebben nog twee wedstrijden vooraleer we aan een heel gevaarlijk vierluik beginnen. Dan moeten we er staan. Wat er nog beter moet? De omschakelingen. Niet arrogant bedoeld, maar dat kan ook liggen aan de tegenstander. De omschakelingen zijn tot dusver nog niet altijd even scherp. Het gaat dan vooral over defensieve omschakelingen. Ik verwacht toch dat sommigen meer werk gaan leveren.”

“Tot dusver kregen we iets te vaak de mogelijkheid om niet te moeten omschakelen omdat andere spelers het oplossen. Tegen een ploeg zoals Club YLA kan je zoiets niet doen. Vanmechelen scoorde zaterdag namelijk driemaal na een moment waar ze heel even onbewaakt was. Dat zijn dus zaken die sowieso nog scherper moeten. Anderzijds blijft communicatie onderling op het veld een groot werkpunt. Elkaar motiveren en duwen tot beter presteren. Er zijn sommigen die het spel beter begrijpen dan anderen en zij moeten dan het voortouw nemen. Dat was ook het verschil tussen de eerste en de tweede helft”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement