fbpx
Women

OH Leuven Women wint topper tegen Standard Fémina

OH Leuven Women heeft zaterdagavond uitgepakt op verplaatsing bij Standard Fémina. Onze dames wonnen de topper met 0-3 na doelpunten van Mertens, Kuijpers en Van Dijk en komen zo opnieuw samen met Anderlecht aan de leiding.

“Een trip naar Sclessin in een week waar je al twee wedstrijden had gehad, zorgt er toch voor dat je beseft dat je voor een moeilijke klus staat”, opent coach Jimmy Coenraets. “Zeker als je zag dat Standard deze week Anderlecht (2-2) heeft kunnen bedwingen en dus een mooie mentale opkikker kreeg. Daardoor trokken we naar daar met gespannen zenuwen.”

Al snel wisten we de score te openen. “Na drie minuten al maakten we een doelpunt. We domineerden de hele eerste helft en brachten goed voetbal. Dat maakte het een leuke wedstrijd. Echt één van onze betere wedstrijden van dit seizoen.”

“Heel matuur en scherp in de duels. We kozen de juiste momenten. Ik zag een team dat technisch heel vernuft is en zich toch uit enkele moeilijke situaties wisten uit te voetballen. We waren er ons van bewust dat je in dit soort wedstrijden maar een vijftal kansen krijgt. Het lukte ons om deze af te maken.”

Het doelkader lag in de tweede helft nog even in de weg. “We troffen nog tweemaal de deklat en éénmaal de paal. Je voelde dan dat er echt nog meer inzat. In de 90ste minuut beslisten we de wedstrijd met echt een prachtig doelpunt.”

Halfweg PO1

We hebben al vijf wedstrijden in de play-off achter de rug. “Het enige spijtige van de heenronde is de nederlaag op Anderlecht, waar we volgens mij niet hoefden en niet verdienden te verliezen. Daarnaast denk ik wel dat wij tot dusver een mooie play-off aan het spelen zijn, beter dan de voorgaande jaren.”

“We hebben net wat meer stabiliteit en doen het net iets beter, waardoor we op vlak van vertrouwen in een goede mood zitten. De zege op Standard heeft deugd gedaan. Het was heel belangrijk om zeker eens te bevestigen tegen een ploeg uit de top 2 à 3.”

“We kunnen dus heel positief terugblikken op de eerste ronde. In de terugronde spelen we drie van de vijf wedstrijden in eigen huis. Een leuk element om mee te nemen naar de laatste wedstrijden van het seizoen.”

Dubbele confrontatie met Club YLA

Zaterdag trekken we naar Club YLA en op 1 mei ontvangen we hen voor de bekerfinale. “Zij hebben de uitspraak gemaakt dat de play-offs voor hen de voorbereiding zijn op de bekerfinale. Terwijl bij ons de boog gespannen staat zowel op de play-offs als op de bekerfinale.”

“Wij kunnen ons nergens puntenverlies veroorloven. Zaterdag gaan we opnieuw vol voor een overwinning. Maar we kijken niet verder dan zaterdag. We moeten zorgen dat we die wedstrijd op een positieve manier afsluiten om met een goed gevoel richting de bekerfinale te kunnen werken.”

Doelpunten: 3′ Mertens (0-1), 37′ Kuijpers (0-2), 90′ Van Dijk (0-3).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens (78′ Van Besauw), Zomers, Detruyer, Ampoorter, Reynders (65′ Van Dijk), Kuijpers, Janssen, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement