fbpx
Women

OH Leuven Women wint topper tegen KRC Genk Ladies

Dankzij twee doelpunten van Marie Detruyer wist OH Leuven Women zaterdagavond KRC Genk Ladies met 2-1 opzij te zetten. Onze dames behouden zo het maximum: 27 op 27.

Afgelopen week raakte bekend dat bondscoach Ives Serneels naast Evrard, Kees, Tysiak, Eurlings, Janssens en Van Kerkhoven ook Detruyer in zijn selectie opnam voor de match van 12 november tegen Slovakije. Detruyer bekroonde haar eerste selectie voor de Red Flames met een vroeg doelpunt tegen Genk. Al na twee minuten bleef de 18-jarige Detruyer ijzig kalm vanaf de stip.

Op het volgende doelpunt was het wachten tot na de pauze. Opnieuw was het Detruyer die het net deed trillen. Deze keer op aangeven van Eurlings. Vijf minuten later maakte Genk wel de aansluitingstreffer via Martin en werd het nog spannend tot het laatste fluitsignaal. We speelden de wedstrijd goed uit en pakten al voor de negende keer op rij de drie punten.

Doelpunten: 2’ Detruyer (1-0, strafschop), 51’ Detruyer (2-0), 56’ Martin (2-1).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Detruyer (87’ Van Dijk), Eurlings, Ampoorter, Van Belle, Cranshoff, Veefkind, Tysiak.

Coenraets: "Hele belangrijke overwinning"

“De eerste vijf minuten waren zeer belangrijk”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We kregen terecht een penalty, die Detruyer ook meteen kon omzetten. Vroeg op voorsprong komen, was cruciaal tegen een ploeg die teert op de defensieve organisatie. Je kan daarna dan de wedstrijd iets rustiger aanpakken. Wij werkten vijf minuten heel intensief en deden wat we moesten doen. Na die omgezette penalty konden we de controle nemen. We konden het spel spelen met heel veel geduld. Dat was ook nodig. Als je dat vroege doelpunt niet maakt dan wordt het nog moeilijker. Je gaat dan iets te overhaast zaken proberen, waarvan je weet dat Genk ze afstraft. Ze teren extreem op de defensieve organisatie en stonden met vijf achterin en twee speelsters er net voor. Een heel laag blok om te doorbreken.”

“In de eerste helft lieten we nog drie momenten onbenut. We hadden de score verder kunnen uitdiepen, maar we werkten onbesuisd af. We waren zeker wel tevreden over het volwassen spel dat we toonden in de eerste helft. Na de pauze konden we scoren na een omschakeling. Van Kerkhoven won het kopduel, Eurlings legde goed opzij voor Detruyer, die haar tweede van de avond binnen trapte. Je denkt dan dat de wedstrijd gespeeld is. Dat gevoel hadden wij op dat moment toch.”

“We gaven dan een domme vrije trap weg rond de middellijn. Er gebeurde achterin een soort van inschattingsfout, waardoor de bal op een heel domme manier binnenviel. Dan is het ineens 2-1. Je voelt dan dat Genk er alles aan wil doen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Ze brachten extra aanvallers in. Wij zetten onszelf bij momenten nog wat meer onder druk. Zeker de laatste tien minuten hebben we echt wel moeten standhouden.”

Tactisch steekspel

“Al bij al een goede overwinning zonder echt heel veel weg te geven. Tijdens de rust gaf ik ook aan dat dit wedstrijden zijn waar we vorig seizoen misschien met een achterstand de kleedkamers ingingen. We willen graag het spel maken, aanvallen en gaan gaan gaan. Dat is net het ding dat Genk genadeloos afstraft. Dat zagen we tegen Standard. Je weet dan dat alles wat je zelf doet gecontroleerd en volwassen moet zijn, want anders kom je in de problemen. Dat was voor ons een beetje de moeilijkheid van deze wedstrijd. Ik denk dat het niet de leukste wedstrijd was om naar te kijken. Een beetje een tactisch steekspel dat deze keer wel goed uitdraaide voor ons.”

“Of de ontlading groot was na afloop? Absoluut. Genk stond met 18 op 24 derde in het klassement. Je weet dan dat ze met het nodige vertrouwen naar ons komen. De algemene teneur dit jaar is dat wij samen met Anderlecht de ploeg zijn waartegen iedereen wil winnen, meer dan ooit. Elke ploeg dat naar ons komt, is extra gemotiveerd. Het was voor mij dan ook een hele belangrijke overwinning.”

“Volgende week hebben we heel weinig speelsters op training. Ik denk maar een viertal. Al de andere speelsters hebben internationale verplichtingen. Dat maakt het dus moeilijk. Een week later is het volop naar Anderlecht werken. Wij hebben de kans om in Lotto Park te mogen spelen. Dat is iets wat een extra beleving met zich meebrengt bij de dames. Beide ploegen zijn ongeslagen en hebben een heel hoog doelpuntensaldo. Het is een wedstrijd waar we naar uitkijken”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement