Women

OH Leuven Women wint topper tegen Anderlecht

OH Leuven Women heeft zaterdagnamiddag de topper tegen Anderlecht winnend weten af te sluiten. Zomers (x2) en Van Dijk zorgden voor een 1-3-overwinning.

“We begonnen zeer sterk en konden na 30 seconden eigenlijk al een openingsdoelpunt maken”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. De 0-1 kwam er uiteindelijk op het kwartier. “We waren de openingsfase aan het domineren en wisten dat te bekronen met een doelpunt.”

“Wat volgde, waren nog enkele kansen. We scoorden ook, al dan niet vanuit buitenspel. Ik vond ons heel dreigend in de eerste helft en we gingen heel slim om met de momenten waarin we de bal niet hadden. Vanuit de organisatie brachten we stabiliteit en konden we op de juiste manier tegenprikken.”

Snel na de rust zette Zomers de verdiende 0-2 op het bord. “Daarna misten we de kans op de 0-3. We kregen dan een tegendoelpunt, een mooi doelpunt dat moeten we ook kunnen aangeven. Je denkt dan dat we even gaan bibberen en dat het even moeilijk zal worden, maar twee minuten later maakte Van Dijk de 1-3 en konden we de wedstrijd uitspelen.”

De score veranderde niet meer in het laatste halfuur. “Anderlecht is in een andere formatie gaan spelen en zorgde nog voor dreiging. Mede door het inbrengen van Golob konden we defensief de stabiliteit bewaren.”

“We hebben goed de opportuniteiten benut en uitgebuit”

Een knappe 1-3-overwinning tegen de landskampioen. “We wisten niet echt waar we ons gisteren aan moesten verwachten aangezien zij al verschillende formaties hebben gespeeld.”

“Vooraf wisten we wel dat beide ploegen in balans gingen zijn qua balbezit. De eerste keer dit seizoen dat we een tegenstander hadden die ook de bal wilde, wat het voor ons interessant maakte. We hebben goed de opportuniteiten benut en uitgebuit.”

Na het laatste fluitsignaal zagen we geen al te uitbundige coach. “Een mooie prestatie, maar we hebben ook geleerd uit de afgelopen seizoenen. We weten dat we de kalmte moeten bewaren, niet te luid moeten schreeuwen wanneer het goed gaat zodat we ook niet te diep vallen wanneer het net iets minder gaat. We mogen ons niet verliezen in het goede en moeten blijven waken op alles wat vandaag nog verkeerd gaat.”

Meteen terug tegen Anderlecht in de Beker van België

Volgende zaterdag trekken we opnieuw naar Anderlecht. “Een beetje een rare situatie. Het is al het derde jaar op rij. Telkens hadden we Standard in de competitie en dan Standard in de beker. Nu is dat het geval met Anderlecht. Altijd heel moeilijk. We wisten al tweemaal te winnen in de competitie, maar gingen dan in de beker onderuit.”

Dat willen Coenraets en co deze keer absoluut vermijden. “Alleen weet je dat het woord ‘revanche’ deze week in hun kamp vaak genoeg zal vallen. Dat zal het beeld worden.”

“Ik denk dat na gisteren ze zeker de nodige aanpassingen zullen doorvoeren. Een week is daarvoor nooit echt heel veel. Een opportuniteit voor ons. Wij moeten ons meer dan ooit focussen op hetgeen wij willen doen en wat wij goed doen. Dat moeten we de komende weken uitbuiten”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 15′ Zomers (0-1), 49′ Zomers (0-2), 64′ Delabre (1-2), 66′ Van Dijk (1-3).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (79′ Reynders), Detruyer (85′ Carravetta), Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk (70′ Golob), Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement